餐廳: 校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)
資訊:

2021-12-01 305 瀏覽
老友話呢個價錢真係可以食到好盡,尤其係特價時段,百幾蚊又火鍋又燒肉又刺身壽司,果然係極罕有貼地價錢!老友熟練地先去攞湯底同煲,熱左個湯先,然後委派我去攞火鍋料。金菇肥牛菜類南瓜冬菇蘿蔔丸丸丸,唔少野揀,芝心丸任夾;望下隔離仲有勁多款燒肉,過去八下雞牛豬唔同部位都有,三色椒都夾d,返到去開始燒肉。雞翼、牛扒、豬扒,夠香夠肉味,檯上黑椒、鹽調一調味就足夠,偶爾有d肉會比較韌,調一調較火力再燒又唔韌,原來唔關肉質事,只係燒太熟。個場都幾闊落,食物同飲品區好多,而且有埋熟食、壽司刺身、各式飲品、雪糕甜品等等,唔怪之得早場都爆滿啦。

火鍋區
燒肉