餐廳: 校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)
資訊:

4天前 0 瀏覽
餐廳位於觀塘廣場樓上店,場地很大,食物也多元化,可謂是中西日餐合拼,而且任吃任喝。自助餐的好處就是挑自己最喜歡吃的食物。壽司刺身:菜式有三文魚、赤貝、虎蝦、魷魚片,壽司等等,每次可以領取三款刺身,三文魚大塊而肥美。虎蝦鮮甜可口。熟食:燒豬搭配冬瓜,口感肥而不膩。牛腩香濃嫩滑。蔬菜翠綠清脆,還有煮家味道的老火湯供應。主菜區:數十種的肉類,主要有雞牛豬,都是醃製的,同一種肉類確有不同的口味,總有一種口味適合自己,還有蔬果肉丸,想燒又可以,想打邊爐也可以。打邊爐湯底也可以自行選擇。點心:有常見的燒麥,蝦餃,牛肉球,雞扎等等。甜品水果:有雪糕、雪條,布丁、啫喱等,還有冰鎮西瓜和哈密瓜,水果多汁清甜。飲料喝花茶:如果不喜歡喝冷凍飲料,也可以配一份消積茶,一邊吃一邊消積,健康飲食。總括來講,從前菜開始到甜品,一條龍的吃法,真是讓人很滿足。
點心:有常見的燒麥,蝦餃,牛肉球,雞扎等等。
總括來講,從前菜開始到甜品,一條龍的吃法,真是讓人很滿足。

5天前 0 瀏覽
食物又咸又梅, 完全不新鮮, 一定沒有下次。赤蝦也是梅的。 食完肚子還不適。要選餐廳真的要三思, 這間餐廳真是令人很失望,完全跟網上評語不一, 大家不要誤信網上評語。見到餐廳職員執枱更可怕, 把枱上的食物殘渣掃在地上, 明白是年輕的part time ,但環境也會影響餐廳觀感, 環境衛生必須改善。
2024-05-07 0 瀏覽
假日下起暴雨, 破壞原定北上覓食計劃, 唯有轉移陣線留港食放題。選址觀塘廣場15/F嘅「校長燒肉日韓料理」放題, 晚市由五點開始, 盡享燒烤、火鍋、熟食等...入座起計兩小時任飲任食, 包刺身價錢都係貴二十蚊, 而且7:30前離座, 更為抵食。餐廳空間感大, 設大型自助區, 所有食物同飲品均自助形式取, 補給快, 未出現過搶食/吉盤, 真係可以密密拎, 密密食。7款刺身選擇, 由店員負責配給, 每次可選三款, 三文魚厚切有魚香, 馬刀貝好爽口, 赤蝦肥美爽口唔腥。另有數款壽司。冷盤區除了有數款冷盤小食, 仲有沙律熱食區款式唔多, 其中有炸物、數款小菜、蒸點心火鍋方面, 自選湯底, 火鍋配料款式多, 蔬菜類、粉麵、丸類、多款肉類等等....大部份配料都適合燒烤。驚喜地呢度嘅肉類同雞翼都醃得入味, 尤其係咖哩雞翼, 咖哩味重;燒烤爐面佈上了牛油紙, 避免係燒烤過程容易痴底。西冷牛肉同埋豚肉都好林, 但魚柳偏鹹。粟米粒同埋金菇放於小鋁盤中燒, 菇菌中加咗少少牛油, 熱溶後吸了牛油, 更加美味。飲品方面, 款式選擇多, 放了多個合併雪櫃。甜品同樣款式選擇多, 生果冰、雪糕雪條、台式冰粉、小糕點
冷盤區除了有數款冷盤小食, 仲有沙律
熱食區款式唔多, 其中有炸物、數款小菜、蒸點心
火鍋方面, 自選湯底,
燒烤爐面佈上了牛油紙, 避免係燒烤過程容易痴底。
西冷牛肉同埋豚肉都好林, 但魚柳偏鹹。
飲品方面, 款式選擇多, 放了多個合併雪櫃。
甜品同樣款式選擇多, 生果冰、雪糕雪條、台式冰粉、小糕點等等....
生果冰正好食完熱辣辣燒烤後, 為口中降降溫, 清新一下口腔。
2024-05-04
2024-05-04 256 瀏覽
感覺很久沒有約朋友去吃燒肉,這天下雨,約了朋友到觀塘的校長燒肉吃晚飯。價錢不貴,而且種類選擇非常多,不但可以吃燒肉,又可以打邊爐,亦可以吃刺身,真的非常豐富。來校長燒肉,所以我們會偏向吃燒肉比較多,肉類的選擇也很多,而且本身有調味。烤盤有牛油紙墊底,就不會容易燒燶。未烤好前,當然先吃些炸物和刺身。刺身要拎貼紙出去取,三文魚很鮮甜,蝦大大隻也很新鮮,亦很彈牙。炸物方面,雞寶和炸魚蛋很香口,榴槤波波榴槤味濃郁,朋友吃了4粒。有燈照著,可以保持溫度。雜菇和粟米本身有錫紙盤裝住,可以保留牛油,非常香口;燒餃子也很美味,皮不厚;韮菜不老,燒完很香;翠玉瓜燒過很Juicy;燒雞翼燒得皮脆肉嫩,證明個火力都幾靚;魚柳也很嫰滑,不會燒到爛;雞扒大大塊,本身座位有提供剪刀可以剪開,非常方便燒,肉質很滑,不會油膩;雞腎很爽口。火鍋方面,竟然仲可以揀鴛鴦鍋,我們選了壽喜燒湯底和韓式辣湯底。不會太辣,辣度剛好。餐廳酒類飲品選擇比其他放題都多,而且還可以自己沖花茶,非常有特色,這裡近地鐵站,而且在地鐵站過來又不用淋雨,選擇多之餘質素又好,最重要是價錢不貴,座位舒適闊落,下次會再約朋友前來。

未烤好前,當然先吃些炸物和刺身刺身要拎貼紙出去取,三文魚很鮮甜,蝦大大隻也很新鮮,亦很彈牙。

2024-04-27
2024-05-03 0 瀏覽
觀塘抵食放題可能餐廳名係叫燒肉日韓料理可能大家唔知佢係港式放題港式放題即係多國混合咁解,包羅萬有!上至日式刺身,下至中式點心。觀塘廣場好近地鐵站,行3分鐘內就到。有牛五花、韓風大醬牛肉片、豬五花、金沙骨、孜然香辣厚切豬腩片、蒜香雞中翼、咖喱雞中翼、芝士波波腸、麻吉燒、多春魚等等同行既友不斷夾多春魚去燒,特別指出多春魚的春爽口彈牙,每一口都似迷你炸彈在口裡連環爆發😂😂!加上適當的烹調,連魚骨尾巴可以輕鬆入口。而我最愛醃料超級入味既咖喱雞中翼、魚柳。初時韓燒的時候,並不知道要去拿取調味盤,發現韓式醬最百搭有層次(下圖)選擇了日式豬骨湯,有多種火鍋料選擇,但前期已經很飽,建議大家一開始就拿去小火鍋拿去煮。火鍋湯底:日式豬骨湯、壽喜燒湯、韓風辣湯花茶盛宴。香片茉莉玫瑰茶真的一流,添了2次熱水。單是這個花茶區,我就會再去一次!刺身要問師傅即切拿取,三文魚好鮮甜!然後好驚喜有中式茶樓的點心,尤其牛柏葉好味到無法相機先吃。各類炸物。年糕有驚喜,裏面芝士濃郁。甜品都很多種類。最愛西米露百搭。
觀塘抵食放題
可能餐廳名係叫燒肉日韓料理
可能大家唔知佢係港式放題
港式放題即係多國混合咁解,包羅萬有!
上至日式刺身,下至中式點心。
特別指出多春魚的春爽口彈牙,
每一口都似迷你炸彈在口裡連環爆發😂😂!
加上適當的烹調,連魚骨尾巴可以輕鬆入口。
而我最愛醃料超級入味既咖喱雞中翼、魚柳。

火鍋湯底:日式豬骨湯、壽喜燒湯、韓風辣湯
花茶盛宴。香片茉莉玫瑰茶真的一流,添了2次熱水。
然後好驚喜有中式茶樓的點心,尤其牛柏葉好味到無法相機先吃。
各類炸物。
年糕有驚喜,裏面芝士濃郁。

甜品都很多種類。
最愛西米露百搭。
2024-04-27 303 瀏覽
上星期五晚和朋友到觀塘校長燒肉食放題,環境幾寬敞,有不少大卡位,幾好坐。燒肉款式很多,基本上你想食什麼都會有,一口牛柳粒幾嫩滑,一口一啖,帶淡淡的黑椒味,幾香。秋刀魚堅大條,肉質幾彈牙,口感不錯。雞腎好爽口,醃得夠惹味,正!除了燒肉生料,熟食都有好多選擇,各款壽司、炸物、炒蜆、炒飯,各種各樣,壽司味道不錯,燒賣質素幾好,裏面還有一隻大蝦,味道與酒樓的差不多。除了可以燒烤,還可以打邊爐,火鍋生料都幾多,食些青菜、鮮菇,解一下滯都不錯,而且湯底都有幾種。甜品選擇好多,涼粉幾Q彈,加埋紅豆、椰果更正。還有不少味道的奶凍,都幾香滑。雪糕當然不可少,加些脆脆更美味。整體而言,食物種類相當多,味道亦不錯,而且不貴,幾抵食。

整體而言,食物種類相當多,味道亦不錯,而且不貴,幾抵食。
2024-04-22 294 瀏覽
上星期與幾位朋友到觀塘廣場買野,晚上順道到樓上的校長燒肉食燒肉放題,環境幾舒適,座位亦濶落。刺身有好幾款選擇,質素對得上這個價錢,三文魚幾肥美,肉質軟滑鮮甜。生蝦很爽口,如果有泰式海鮮辣醬更正。整體而言,刺身都算幾新鮮。燒肉種類相當多,豬、牛、羊、雞、魚,各式各樣,燒豬頸肉彈牙爽口,醃得夠入味,加點燒肉醬,好好味。燒秋刀魚她大條,肉質幾結實,微苦帶甘,不錯。雞翼的味道都不只一款,燒肉的種類真係多,質素都唔錯。熟食都有不少,炸榴槤波波好食,熱辣辣,榴槤味幾濃,還有不同的點心、壽司等等。茶葉bar我最喜歡,有各類茶葉,由自己調配濃淡比例,食完燒肉,飲杯超濃的陳皮普洱,一個字‘爽’!火鍋生料都有不少選擇,食些青菜清清腸胃都不錯。自助甜品任君選,食碗冰凍的涼粉紅豆確係唔錯。還有不少款式的奶凍。

火鍋生料都有不少選擇,食些青菜清清腸胃都不錯。

• 三文魚
  • 涼粉紅豆
2024-04-22 177 瀏覽
最近都好少出去食飯.想食餐好既.但食自助餐價錢又貴我又食得唔多.所以諗住係屋企附近食個放題.見到呢間想試好耐.終於等老公早收工book咗食晚飯🙌🏻食物方面:我哋七點入座.每張枱上邊有一個燒烤爐同埋一個電磁爐.可以打埋邊爐🍲餐廳自助區分得好仔細.想食嘅樣樣都有.刺身.沙律.打邊爐食材.燒烤食材喺左手邊.中間係熱熟食.湯.火鍋配料.右邊係甜品區.炸物.點心.排得非常整齊同乾淨.仲有四個汽水櫃係任攞飲品啤酒.前面仲有埋清酒梅酒同埋可以自己混醬👍🏻私心推介:⚪️麻吉燒.燒三文魚.牛扒.羊架.牛肋骨.咖喱雞翼.秘製叉燒.多春魚.田螺.刺身.點心.泡芙.雪糕我都好鍾意🥰最特別係可以自製仙草凍.好正👍🏻第一次可以燒烤同打邊爐都一齊食到.而且係好食好乾淨.令我食得放心.不過呢間叫校長燒肉.咁梗係食燒肉為主.打邊爐比較易食到.燒肉就唔係間間好食.而我胃容量有限.所以淨係食咗燒肉🫣下次帶埋朋友過嚟.要試多d野食👍🏻
最近都好少出去食飯.
想食餐好既.但食自助餐價錢又貴我又食得唔多.
所以諗住係屋企附近食個放題.
見到呢間想試好耐.
終於等老公早收工book咗食晚飯🙌🏻

食物方面:
我哋七點入座.每張枱上邊有一個燒烤爐
同埋一個電磁爐.可以打埋邊爐🍲
餐廳自助區分得好仔細.想食嘅樣樣都有.

刺身.沙律.打邊爐食材.燒烤食材喺左手邊.
中間係熱熟食.湯.火鍋配料.

右邊係甜品區.炸物.點心.排得非常整齊同乾淨.
仲有四個汽水櫃係任攞飲品啤酒.
前面仲有埋清酒梅酒同埋可以自己混醬👍🏻

私心推介:
⚪️麻吉燒.燒三文魚.牛扒.羊架.牛肋骨.
咖喱雞翼.秘製叉燒.多春魚.田螺.刺身.
點心.泡芙.雪糕我都好鍾意🥰
最特別係可以自製仙草凍.好正👍🏻

第一次可以燒烤同打邊爐都一齊食到.
而且係好食好乾淨.令我食得放心.
不過呢間叫校長燒肉.咁梗係食燒肉為主.
打邊爐比較易食到.燒肉就唔係間間好食.
而我胃容量有限.所以淨係食咗燒肉🫣
下次帶埋朋友過嚟.要試多d野食👍🏻
喜歡吃港式烤肉自助餐!朋友是外國人沒有去過,就帶她去試試香港🇭🇰中式烤肉自助!一個價錢在2個小時內任吃!最貴價格也才188港幣!可以任吃刺身!我確實吃刺身挺多,基本吃完就拿!🤣哈哈哈!我們各自去拿了一堆肉自助烤,用的是韓式抽煙管就不會很大煙,整體很舒服,不會難受!我弄了一大盤沙律🥗拿了2.3盤自己調和的沙律,中和了烤肉的膩!他們的雞翅,豬扒,牛扒🥩都有醃制入味,簡單烤一下就很好吃了!我拿了幾次刺身: 三文魚🍣和大甜蝦🦐外面吃都要100多了,然後再吃了烤肉配沙律🥗吃完後我和朋友都去弄了一碗甜品🍧涼粉配各種小料,加上椰汁🥥美味😋
喜歡吃港式烤肉自助餐
朋友是外國人沒有去過,
就帶她去試試香港🇭🇰中式烤肉自助!
一個價錢在2個小時內任吃!
最貴價格也才188港幣!
可以任吃刺身!我確實吃刺身挺多,
基本吃完就拿!🤣哈哈哈!

我們各自去拿了一堆肉自助烤,
用的是韓式抽煙管就不會很大煙,
整體很舒服,不會難受!

我弄了一大盤沙律🥗
拿了2.3盤自己調和的沙律,
中和了烤肉的膩!

他們的雞翅,豬扒,牛扒🥩都有醃制入味,
簡單烤一下就很好吃了!

我拿了幾次刺身: 三文魚🍣和大甜蝦🦐
外面吃都要100多了,
然後再吃了烤肉配沙律🥗

吃完後我和朋友都去弄了一碗甜品🍧
涼粉配各種小料,加上椰汁🥥美味😋
2024-04-13
  • 刺身
2024-04-20 142 瀏覽
觀塘校長燒肉 係四間校長內最差最差,我19-4-24 第一次去,燒烤無牛扒,一口牛肉粒,無三文魚鮫,骨腩,鯖魚,鴨胸,小食無螺肉,青口,中華沙律,蘋果沙律 ,壽司居然全部都是飯卷 !無三文魚壽司及其他類 ,飲品連冇糖可樂,忌廉,都冇供應 ! 我等咗2個小時,所有肉類都無轉過,連生菜都沒晒,居然放D四季豆出嚟,四季豆點樣燒點樣淥?????而最重要係D醃過嘅肉非常咸,十分咸,好難食,好難食,好難食 ! 去食乜日燒好過佢 ! 飛屎卜D like都係因為要提前一點入去而點的 ! 而我去過大埔校長,同一價錢,上面提到無既都全有,只是要一點45分開始,完全無問題 ! 人家寫明白,客人貪平咪遲D佢,你老闆官塘嗰間廣告寫明1點開始,去到又屈D客留言讚LIKE 仲衰過大陸做假,係飛屎卜差評又比佢剷咗,呢間垃圾正一初一唔摺十五都摺 ! 仲有校長燒肉唔知點解張牛油紙永遠係細過個爐,個爐側偏污糟邋遢,幾年都唔改,唔通買咗萬年紙,定其中一個老闆埋班時是出份紙 !
2024-04-19
2024-04-19 95 瀏覽
午市時段入座完全冇講幾點需要離座(最終由職員把口應該係1點55分需要離座,但當時已經係1點53分)/食到差唔多搭九,有個短頭髮阿嬸已經係我地張檯附近來回踱步,53分既時候就行埋尼,態度勁差咁講:「你地55分要走啦,得返兩分鐘唔會燒得切,唔好再擺新既嘢入去燒,食埋入面嗰啲就得」事關朋友想擺菠蘿落個爐燒,咁唔緊要,我同朋友食快啲清埋檯面啲嘢就走,點知佢直接熄左個爐,爐上面啲肉都仲未熟。。。點食?爐你強制熄左都算,朋友一擺低筷子就即刻有班伙記執檯。。。(隔離檯由我地一坐低已經食緊,仲要遲我地離開,但係班阿嬸完全冇催過佢哋,唔知點解🤷🏻‍♀️/期待左呢間嘢好耐,諗住終於有時間可以試下,lunch hour出面自助區就任食但係食左半個鐘諗住出去拎菜嗰陣職員就話lunch唔再提供,連菜都可以收起唔供應真係第一次見,另外都係一般燒烤任食餐廳既通病,個地下痴luplup😁/唔知係咪淨係呢間分店啲staff係咁,不過如果你想試下香港既惡劣服務態度,十分建議你去呢間受氣😄
2024-04-18 148 瀏覽
為好友慶祝生日,就選擇了他喜歡的放題。這裏可自選燒烤和火鍋食材,任飲任食。等不及烤煮食物,可先取刺身壽司、新鮮沙律和涼拌小菜。又有熟食,蒸籠點心、炸物、粉麵和小炒。我們當然是一邊吃刺身壽司和熟食,一邊燒烤食物自選燒烤和火鍋食物選項真不少,牛、豬、雞、海鮮類、蔬菜,樣樣均有。另設有自助醬料吧,可按個人喜愛配搭醬料。爐上放置了牛油紙,燒烤食物時沒那麼容易烤焦。店員還會適時替顧客換上一片新的。飲料的種類真不少。酒類除了啤酒,還有梅酒和清酒。另外還有一個具特色的花茶區。我們喝了不少飲料,當然也有梅酒和清酒,非常盡興 🍻🥂甜品區的冰櫃內放滿甜品,雪糕、雪條和生果冰,選擇款式不少。還有不同味道的果凍和雜果粒,可隨意配搭。盡興的任飲任食,朋友當然非常滿意我的安排。
為好友慶祝生日,就選擇了他喜歡的放題
刺身壽司
肉類
飲料
盡興的任飲任食,朋友當然非常滿意我的安排。
2024-04-10
刺身壽司
肉類
2024-04-17 114 瀏覽
校長燒肉應該係觀塘比較特別嘅放題餐廳。首先佢收費便宜,但係可以食嘅嘢一啲都唔少。火鍋、燒肉、熟食,甚至可以加錢食刺身同泡花茶,淨係menu都有排睇。表面上非常抵。但另一方面佢好多嘢都做得麻麻,地下好跣,好多嘢食嘅水準一般,最誇張係火鍋,要自己出去沖個湯返嚟…正當我要俾個佢,又發現佢啲嘢食真係多到誇張,打邊爐同燒嘅配料加埋3 40種,而且好多熟食都啱小朋友食,唔怕燒緊嘢嗰陣冇嘢食。再加上飲品同甜品嘅數量都唔少(質素就普普通通啦),overall都係ok嘅。
校長燒肉應該係觀塘比較特別嘅放題餐廳。

正當我要俾個

2024-04-05 426 瀏覽
兩位妹妹說想吃烤肉看見openrice 有優惠,就買了3張提前兩天打電話預約,所以不用等✌️我們只買了午市燒烤,沒有加打邊爐和刺身位置很好找,環境很不錯,很開陽,大玻璃可以看到觀塘街道燒烤種類很多,很適合想什麼都試一點的朋友們👍還有很多熟食🥙小食,甜品食物新鮮,烤秋刀魚食了三條🐟服務也很好,看見烤紙要換,會主動要求我們。唯一美中不足是,沒有雪糕🍦要晚市才有,小表妹沒得吃🙈整體性價比很高👍我們只買了午市燒烤,沒有加打邊爐和刺身位置很好找,環境很不錯,很開陽,大玻璃可以看到觀塘街道燒烤種類很多,很適合想什麼都試一點的朋友們👍還有很多熟食🥙小食,甜品食物新鮮,烤秋刀魚食了三條🐟服務也很好,看見烤紙要換,會主動要求我們。唯一美中不足是,沒有雪糕🍦要晚市才有,小表妹沒得吃🙈整體性價比很高👍
兩位妹妹說想吃烤肉
看見openrice 有優惠,就買了3張
提前兩天打電話預約,所以不用等✌️

我們只買了午市燒烤,沒有加打邊爐和刺身
位置很好找,環境很不錯,很開陽,大玻璃可以看到觀塘街道
燒烤種類很多,很適合想什麼都試一點的朋友們👍
還有很多熟食🥙小食,甜品
食物新鮮,烤秋刀魚食了三條🐟
服務也很好,看見烤紙要換,會主動要求我們。
唯一美中不足是,沒有雪糕🍦要晚市才有,小表妹沒得吃🙈
整體性價比很高👍
我們只買了午市燒烤,沒有加打邊爐和刺身
位置很好找,環境很不錯,很開陽,大玻璃可以看到觀塘街道
燒烤種類很多,很適合想什麼都試一點的朋友們👍
還有很多熟食🥙小食,甜品
食物新鮮,烤秋刀魚食了三條🐟
服務也很好,看見烤紙要換,會主動要求我們。
唯一美中不足是,沒有雪糕🍦要晚市才有,小表妹沒得吃🙈
整體性價比很高👍

燒肉
火鍋食物
2024-04-02
用餐優惠
團購
2024-04-01 368 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨口腹之慾全滿足😎-校長燒肉日韓料理🇭🇰 觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖 🇭🇰-👨🏻‍🏫 成個自助區包裝到好似酒店自助餐咁, 用霓虹燈界分不同區域, 生肉, 火鍋料, 刺身, 點心, 中式, 西式等等👨🏻‍🏫 每張枱有韓燒爐又有電磁爐, 真係可以一次過滿足晒好多願望!-😋😋😋晚市 燒烤火鍋刺身放題 自選3小時 $198/位 (OpenRice餐飲券優惠價, 原價$238)✔️燒肉、火鍋✔️刺身壽司、熟食✔️甜品、啤酒、花茶-🐟 刺身💯款式唔算超多但質素算唔錯, 三文魚有腩位幾肥美! $200左右真心抵, 仲有馬刀貝, 赤貝, 赤蝦等等, 都係即叫即切-🥢點心✨點心keep住會出唔同款, 行開就睇睇有咩岩食, 燒賣, 鳳爪, 排骨等等拎幾籠過下口癮又係好爽!-🔥 燒肉/火鍋💯醃製肉類好多款式, 當然唔係話好靚既肉, 但整返個雜扒餐滿足下食肉獸都好唔錯!💯火鍋都係全自助形式, 連湯底同個鍋都係自己拎, 有鴛鴦鍋仲有幾款湯底揀, 燒燒下肉烚下烏冬餃子丸又可以轉下味-🍹 飲品✨有花茶! 有晒recipe唔同組合有咩功效, 份量落幾多, 消消滯唔錯✨Hoegaarden玻璃樽啤酒😎雖然
👧🏻😋👅🍽✨
口腹之慾全滿足😎
校長燒肉日韓料理
🇭🇰 觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖 🇭🇰

😋😋😋
✔️燒肉、火鍋
✔️刺身壽司、熟食
✔️甜品、啤酒、花茶
🐟
刺身

🥢
點心

🔥
燒肉/火鍋

🍹
飲品
✨Hoegaarden玻璃樽啤酒😎雖然係飲果味啤甜甜地, 但都爽爽佢