餐廳: Bugis@叻沙・海南雞飯
資訊:

2021-07-08 386 瀏覽
今日心思思想食酸辣野 見到我屋企附近呢間新加坡菜好似幾多人食 點知入到去伏到不得了唔好意思食完先想寫食評 所以啲圖都係食到一半影 但因為真係太難食 所以忍唔住首先係呢個海南雞飯 算係不過不失 但係$102我expect佢起碼比啲好少少嘅雞我但係結果佢收咁貴 啲雞又冇雞味 個油飯又鬼死咁乾 如果佢收$70我覺得成件事就合理晒跟住到呢個套餐加$10嘅無骨鳳爪 一食落去全部都係蒜味 完全食唔到無骨鳳爪應該有嘅酸辣同埋惹味嘅感覺 淨係覺得食完個口好臭去到最離譜呢個酸湯魚肉米線 真係過分到呢 首先啲米線完全未煮熟 好似食緊煮左4分鐘嘅意粉咁樣 最過分嘅係我食咗一半佢都仲有咁多油喺度 又唔酸又唔辣剩係得油 想點好啦食到成口油 想拎張紙巾抹下咀 點知呢間野收+1服務費 仲要美其名支持環保冇紙巾俾我真係永遠唔會再幫襯

海南雞飯

無骨鳳爪