Le Viet

2018-01-28 89 瀏覽
行經the one上去睇戲時, 不時會見到呢間鋪頭排晒隊咁, 今次終於搵到機會黎一試究竟. 開放式嘅design, 雖然枱多, 但唔會有焗促嘅感覺, 不過就會嘈少少, 有得有失啦.嘢食方面又真係唔錯. 青木瓜絲大蝦沙律夠足料, 大蝦好食, 青木瓜絲幾清新, 而且個量都唔少~~ 豬頸肉米紙卷亦唔錯, 但更出色嘅係燒木棉魚. 燒得好香, 配埋啲鹽好好味, 而且食落冇影出黎咁乾, 值得一試.食越南嘢, 一定要叫個粉食嘅, 咁個粉就中上啦, 如果食量唔大, 不妨留返啲位食其他嘢. 因為最精彩嘅應該係最後呢兩樣.... 一個係滿到瀉嘅椰青海鮮飯, 個椰汁嘅椰味好香, 淋喺海鮮飯上面, 成個飯說不出的好食, 鍾意椰味嘅人不容錯過. 至於海鮮酸辣鍋, 足料之餘, 個湯好正, 有海鮮味, 而且酸酸辣辣咁 (唔會太酸), 開胃到令人食指大動.overall黎講, 幾唔錯, 難怪成日都見到咁多人排隊. 如果唔想排咁耐, 好似我咁8點幾先到就得~~

青木瓜絲大蝦沙律

香茅豬頸肉米紙卷