2020-09-19 158 瀏覽
旺角彌敦道726號近乎成座樓都係餐廳食肆,今日就去咗1樓嘅麵麵食魚麵魚烏冬。下晝去食就最抵食,因為除咗午市唔使加一之外,餐牌小食仲有8折優惠,真係平靚正嘅選擇。講返今日食咗嘅嘢先:西班牙煙燻黑毛豬魚香麻辣湯魚麵望落成個湯紅卜卜,好驚好辣?唔食得好辣嘅朋友唔使擔心,而鐘意食辣嘅朋友就可以會覺得唔夠辣喇。辣度唔算太高,但好香辣味。魚麵非常彈牙,好香魚味好好食。西班牙煙燻黑毛豬煙燻味強烈,肉質結實有口感。野菜本菇安格斯牛肉定食安格斯牛肉片好香牛肉味,野菜本菇同埋豆腐,再加埋個甜豉油湯,成個感覺好似壽喜燒。魚烏冬魚肉同麵粉嘅比例係50/50,所以相比起魚麵、魚烏冬比較腍身、不過口感亦接近返烏冬。加多$20可以追加一個花膠濃魚湯,配合返個烏冬,真係好正。小食八折優惠,當然唔可以錯過啦。今日就點咗兩客小食魚皮餃子配柚子汁魚皮令餃子口感非常彈牙,配上柚子汁同蟹籽,三者非常夾,口味清新開胃。不過依個一定要趁熱食,因為放得太耐,餃子就會收乾水份,餃子魚皮就會變硬。大家記住要趁熱食呀。明太子雞翼一客三隻嘅明太子釀雞翼,炸得香脆可口,配合埋明太子,夠哂惹味。午餐全部都有跟前菜。前菜有胡麻醬海帶、甜紫薯同埋柚

魚香麻辣湯魚麵
西班牙煙燻黑毛豬

野菜本菇安格斯牛肉定食

小食八折優惠,當然唔可以錯過啦。今日就點咗兩客小食

明太子雞翼

午餐全部都有跟前菜。前菜有胡麻醬海帶、甜紫薯同埋柚子汁蘿蔔。餐飲可以加錢轉特飲。
班蘭咖啡味道出眾,咖啡飲到尾,即使已經微暖,班蘭味依然無減。焦糖海鹽咖啡亦都唔錯,焦糖同海鹽比例調配得好好。
班蘭咖嘛
凍焦糖海鹽咖啡