招聘中
$23,000-$27,000
月薪 (面議)
$17,000-$21,000
月薪
更多筍工 (5)
餐廳: Harlan's
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
上次去The One食鐵板燒,已經留意到佢同層嘅另一間西餐廳,原來係同一集團,相信質素都有返咁上下保證,於是就同男友喺上星期五試埋佢嘅西餐廳,當預先慶祝男友生日😛 餐廳環境優雅,仲可以行出去露台飲嘢,即刻變咗rooftop bar,個view仲相當正🤩我同男友都鍾意食生蠔,見佢做緊推廣,嗌滿四隻就送house wine一杯,我哋都唔執輸🤣 上嚟嘅係我哋平時都鍾意食嘅法國Gillerdeau,每隻蠔都夠大夠飽滿,海水味亦好濃郁,滿足!我哋見佢而家做緊Testing Menu,性價比都唔錯,我哋嗌咗個四個course嘅餐($888)一齊share!餐包俾咗三款唔同種類嘅包我哋,每款上到嚟都超級熱辣辣,佢嘅熱度可以即刻溶解到硬硬哋牛油,令到牛油味超出,溫度配搭得啱啱好😌Appetizer我哋嗌咗燒中拖刺身,炙燒過嘅中拖口感軟嫩,外皮帶焦焦哋嘅香味,而且油脂幾出,overall幾唔錯,再配埋面頭嘅黑魚子醬,口感層次豐富!簡單咁用上北海道帶子、蒜片同橄欖油製成嘅帶子扁意粉,色香味都俱全,帶子夠厚肉,雖然外面煎到好香,但裡面仍然好鮮嫩😋 意粉蒜味夠,如果橄欖油再落多啲就更好,會冇咁乾🙌🏻呢個A4和

Gillerdeau Oysters

Breads

Toro Tataki

Linguine Capesanta All'Aglio

A4 Wagyu Striploin
呢個A4和牛有驚喜到☺️ 入口完全感受到牛嘅油脂爆發出嚟,非常豐富,仲充滿牛嘅香味,好鍾意佢每嚿牛都煎得外脆內軟,外層仲食到少少焦香味,好夾!另外佢啲伴碟都幾好食,尤其鍾意佢個薯仔,係好香甜嘅薯味!

Harlan's Pre Dessert
第一次食西餐有Pre Dessert呢樣嘢,真係孤陋寡聞🫣 佢係杯柚子雪芭梳打,可以refresh下個口腔,清一清個味蕾,又幾特別😆
Sake Cream Mousse

呢道甜品都幾特別,係用清酒整嘅慕絲,食落有淡淡酒香,但又唔會太濃郁,我幾鍾意!配埋啲生果同埋好有創意嘅薄荷啫喱,呢道請到甜品都好清新,亦好有創意☺️
Wagyu Carpaccio
除咗個tasting menu,我哋都仲嗌多兩款a la carte,其中一樣係和牛肉薄切件,配上芝士同新鮮黑松露。生和牛肉食落係另一種風味,mix埋其他嘢一齊食好match,最緊要係佢個黑松露香味真係好出!
Kagoshima Kurobuta
另外,男友唔太好牛,我就嗌多份豬比佢,呢份係嚟自鹿兒島嘅黑豚扒,配埋燴椰菜同香草肉汁。黑豚扒較有嚼勁,但又唔會太韌,重點係個sauce真係同個肉好夾,有昇華咗塊扒嘅感覺😌
Gillerdeau Oysters
Breads