御米之家

O Kome limited
位於荃灣嘅御米之家係一間主打手工日本米飯團同多款健康小食同飲品嘅小食店,佢哋嘅食品標榜無味精同無雞粉,俾人一種家庭式小店嘅感覺🥰🫓手抓餅 $54手抓餅有多款配料可供選擇,我揀咗生菜、蟹柳同午餐肉🐽 餅皮酥脆得黎唔會太油,每啖都好惹味!🍗手撕雞飯 $55御米推介之一!手撕雞雞肉好腍,加上青瓜同胡麻醬非常開胃🥒😙🥢秘製XO醬玉子炒腸粉 $42秘製嘅XO醬非常惹味,仲有粒粒肉粒!腸粉下面仲有生菜底,開心😆🥤露兜水 $35第一次見露兜水呢款飲料,原來佢係馬來西亞嘅一種水果,可以解肝熱虛火、清除毒素 🇲🇾 小店落足料每日自己煲 10個鐘,無添加防腐劑,超有誠意!味道有啲似雪梨茶,值得一試👍🏻店員分享佢哋黎緊會出芝士奶蓋系列,都係圍繞水果類嘅口味,搞到bellofood好想試呢🍑🍼🤣

🫓手抓餅 $54

🍗手撕雞飯 $55
御米推介之一!手撕雞雞肉好腍,加上青瓜同胡麻醬非常開胃🥒😙

🥢秘製XO醬玉子炒腸粉 $42

🥤露兜水 $35