2023-06-13 13 瀏覽
都有好幾間鐵板燒bookmark 咗,鐵板燒雪舟係其中一間想去好耐,今日就同老公享受一餐豐富嘅鐵板燒!$2888 龍蝦二人前😋季節沙律,裡面有新鮮的番茄和沙律菜,非常清爽,讓我充滿期待地等待跟住落嚟嘅每一道菜。南瓜湯湯的口感非常滑順,南瓜的甜味平衡了鹹味,正‼️刺身三款有油甘魚,帶子,魷魚刺身,充滿了鮮味,尤其是帶子,加了點檸檬清新味道,口感嫩滑,啖啖肉😋😋香煎法國鵝肝鵝肝的口感軟綿,讓人回味無窮,蘸上黑醋汁,解膩的效果非常好👍香煎金目鯛魚魚肉雪白嫩滑,外皮煎至脆脆地,搭配爽口蘆筍,正!龍蝦肉質鮮美,彈牙有嚼勁,個汁以蝦膏同牛油煮成,鮮味十足。可加一點香草汁,又係另一種風味。日本厚燒和牛和薄燒和牛卷師傅好好,整了兩款和牛給我地試❤️和牛好軟腍,入口牛香係口中爆發😚薄和牛片捲住香葱和炸蒜,一口咬下去,肉質嫩滑,香味十足。鐵板鵝肝炒飯有蛋,蔥,鵝肝,飯炒至金黃真身,粒粒分明,好好味。最後再嚟一碗熱辣辣嘅味噌湯暖下胃,漬物又幫手解下膩👍蜜瓜作甜品,好甜好多汁,完美的結束了這頓豐盛的晚餐。

$2888 龍蝦二人前😋

南瓜湯
湯的口感非常滑順,南瓜的甜味平衡了鹹味,正‼️

刺身三款

香煎法國鵝肝

香煎金目鯛魚
魚肉雪白嫩滑,外皮煎至脆脆地,搭配爽口蘆筍,正!

龍蝦

日本厚燒和牛和薄燒和牛卷

鐵板鵝肝炒飯
有蛋,蔥,鵝肝,飯炒至金黃真身,粒粒分明,好好味。

最後再嚟一碗熱辣辣嘅味噌湯暖下胃,漬物又幫手解下膩👍

蜜瓜作甜品,好甜好多汁,完美的結束了這頓豐盛的晚餐。