餐廳: 鮨文
資訊:

2019-11-15 219 瀏覽
岩岩岀糧就梗係要食返餐好既黎獎勵自己,元朗既鮨文就係好去處。我地就點左佢地既omakase ,咁就開始美食既盛宴啦首先第一道係茶碗蒸,好濃香既蛋味,而且配合香菇同帶子,非常開胃,仲要喺表面加上金箔令賣相更靚然後係青鯛魚刺身,配上少少岩鹽黎食,完全帶出魚嘅鮮味另外就係日本既生蠔,又大又鮮味,食一隻真係唔夠喉鮑魚配上鮑魚肝醬非常夾,最後仲可以配一啖醋飯黎食添接落嚟就係一系列壽司,當然入面最喜愛既就係拖羅,入口即溶,油脂好重,好好味👍🏻最後就係海膽杯啦,成座山咁高既海膽,加上三文魚子,醋飯同牡丹蝦。真係非常之邪惡,但又食極停唔到口雖然已經好飽,但飲埋佢既魚湯同埋食埋密瓜係必須既,密瓜超多汁同超甜,日本直送果然係唔同啲😛
我地就點左佢地既omakase ,咁就開始美食既盛宴啦

然後係青鯛魚刺身,配上少少岩鹽黎食,完全帶出魚嘅鮮味

另外就係日本既生蠔,又大又鮮味,食一隻真係唔夠喉

鮑魚配上鮑魚肝醬非常夾,最後仲可以配一啖醋飯黎食添

2019-11-04
$2000 (晚餐)