餐廳: 鮨文
資訊:

呢日假期約左好友陪我嘆番個正lunch😎師傅、店員人都好好,食物質素好有驚喜👍🏻滿喜歡餐廳日式設計,門口位忍唔住打卡🤣.🌟omakase lunch set $408/一位.➡️茶碗蒸以木魚糕湯煮,黑松露味道濃厚味,口感細滑,面頭仲有金箔,底系菇同瑤柱,矜貴又好食😋.➡️壽司:🍣 真鯛,用上柚子皮,鮮味又fresh👍🏻🍣 中拖羅,落左岩鹽同少少豉油,好鮮味油膩感重,勁正😌🍣 新鮮希靈魚,邊邊做左炭火網燒逼左油出來所以特別香,濃厚炭燒味道好喜歡😘🍣 甘蝦,即系好大只甜蝦,無做急凍所以特別鮮甜🍣深海池魚,厚身爽口,面頭有塊用醋煮過白板昆布,酸酸地好得意,有咬口滿特別!🍣太刀魚,天婦羅外脆內軟,黑松露醬好香!🍣吞拿魚面頰,邊邊一樣用炭火網燒妹好香,面頭系蒜和蔥勁正!呢件比較濃口味我喜歡💕🍣岩手縣活帶子,師傅拍一拍令佢肌肉收縮,食落特別爽口👍🏻🍣三文魚籽,餐廳特別處理,加入甜酒豉油醃制兩日,所以同出邊唔同,冇咁腥和特別鮮甜,加上柚子皮,超級好食🤤🍣海膽,好多勁開心!赤海膽比較甜身,大滿足🥰🍣幼口魚裙邊,好長的手卷!油膩感滿滿好好食!.➡️湯食完咁多件壽司,飲碗熱辣辣湯好舒服😌 用上白身魚頭魚骨煲,滿
🌟omakase lunch set $408/一位
➡️茶碗蒸
➡️壽司
🍣 真鯛,用上柚子皮,鮮味又fresh👍🏻
🍣 中拖羅,落左岩鹽同少少豉油,好鮮味油膩感重,勁正😌
🍣 甘蝦,即系好大只甜蝦,無做急凍所以特別鮮甜
🍣太刀魚,天婦羅外脆內軟,黑松露醬好香!
🍣岩手縣活帶子,師傅拍一拍令佢肌肉收縮,食落特別爽口👍🏻
🍣海膽,好多勁開心!赤海膽比較甜身,大滿足🥰
🍣幼口魚裙邊,好長的手卷!油膩感滿滿好好食!
➡️湯
食完咁多件壽司,飲碗熱辣辣湯好舒服😌 用上白身魚頭魚骨煲,滿滿魚香勁鮮相當足料!滿滿骨膠原好開心🥰
➡️甜品
北海道蜜瓜加泡芙,食個甜品作結開心💕
住元朗一定要試下!刺身厚肉,壽司非常高質用心製作,師傅靚仔又好人,呢個價錢omakase性價比太高👍🏻