2020-10-03 305 瀏覽
終於出下街食飯,諗唔到食咩朋友就話不如黎返呢間食,之前我地都食過印象幾好,所以再黎。餐廳主要食廣東菜式,裝修係以前8090年代感覺,都幾得意,未食已經會開心左先!瑤柱雞(半隻)⬅️已經忘記左全名雞好滑,肉質夠嫩,整得岩岩好唔會老, 佢會有2種汁比你,一隻好似泰式醬,一隻就係蔥油,我覺得唔點醬都好食既!必點豉油鵝腸⬅️同樣忘記左全名我認為鵝腸係必需叫既!呢到既鵝腸係夠闊身!爽口!同一陣係街市買返去打邊爐係唔同既!又唔會有D一舊舊肥油痴住,好食!個底用左D肥嘟嘟既銀芽💕加埋佢D汁,好好食呀!杏汁燉豬肺杏汁夠濃,而且岩岩好杏味唔會過多,並有淡淡白果香,處理豬肺相信好多人都知道比較多工序,由洗豬肺再到煎再燉都考師父心機,呢個燉湯必點啊! 黎到上湯浸莧菜,菜又有咩好講先得嫁!個莧菜用幼嫩既菜,我本身係唔喜愛食莧菜,但呢個菜夠嫩,個菜浸左D上湯,味道非常良好💕為左個菜加左不少分數!再叫左咕嚕肉同龍蝦伊麵反而係龍蝦伊麵係較為遜色的一碟!可能係我食我太飽🤣💖加入收藏的一間餐廳💕

瑤柱雞(半隻)⬅️已經忘記左全名

必點豉油鵝腸⬅️同樣忘記左全名
個底用左D肥嘟嘟既銀芽💕加埋佢D汁,好好食呀!

杏汁燉豬肺

黎到上湯浸莧菜,菜又有咩好講先得嫁!

再叫左咕嚕肉同龍蝦伊麵
反而係龍蝦伊麵係較為遜色的一碟!可能係我食我太飽🤣