The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2023-08-08 119 瀏覽
前幾日係我仔生日,所以掉低左老公,同敏仔去拍拖撐枱腳食好西😂餐廳地點好方便同易搵,上到去環境都好靚,坐得好舒服。服務員為我地推介左Cocktail 同Mocktail,我個杯係Salted Calamansi Highball, 飲落味道似咸柑桔,仲附有自家制既封乾百香果,味道勁夾!而敏仔個杯係Not So Coca-Cola, 好特別!味道似以前小學食有泡泡出既可樂糖咁,我地好鐘意呢杯。香煎帶子 配 粟米濃湯帶子煎得生熟度剛好,粟米濃湯入面有烤過既粟米,好濃郁又帶有d 甘香。牛肉他他 配 法式千層薯煎得外脆內軟既千層薯,配埋好fresh 既牛肉他他,我仔竟然食得仲多過我,因為牛肉有洋蔥同酸汁夾埋味道好好,而且碎左既牛肉無筋,好易入口。香煎慢煮牛柳伴日本南瓜杏鮑菇 配牛肝菌牛肉原汁我揀左5成熟,牛柳非常嫩,可以講係完全無筋!一啖接一啖連小朋友都讚,不停要我切多d 俾佢😂而餐廳會提供3款不同的芥末醬選擇,我同敏仔都揀左芥末籽,同牛肉好夾🤤而家打食評仲回味緊。蟹鉗肉蟹黃南瓜意大利飯有2塊脆芝士被敏仔搶去🥲煎過既南瓜好香甜,同蟹肉都好match, 呢個飯係敏仔揀既,因為佢鐘意食蟹🦀食評總結:

Not  So  Coca-Cola

香煎慢煮牛柳伴日本南瓜杏鮑菇 配牛肝菌牛肉原汁
慢煮牛柳配日本南瓜杏鮑菇

蟹鉗肉蟹黃南瓜意大利飯
蛋鉗肉蟹黃南瓜意大利飯

食評總結:餐廳食物高質,環境都好舒服,個人喜好牛肉他他同慢煮牛柳,飲品我會鐘意Not So Coca-Cola👍 下次再帶老公去食🥰
2023-08-08
生日