2021-08-19 336 瀏覽
冇諗過深井燒鵝喺尖沙咀開分店都一樣保持到質素。餐廳裝修環境優美,門面好光猛,喺亞士厘道都好容易搵到。佢啲小菜嘅質素都OK嘅,就好似呢個小炒王咁樣,啲腰果好脆口,魷魚韭菜嗰啲都好味。另外叫咗蜜桃冰茶同埋菠蘿冰茶,呢兩杯嘢飲都幾好飲,係一杯幾有特色嘅飲品。我唔係好識得欣賞呢個黑醋鵝肝,因為個鵝肝好粉,唔同平時喺潮州打冷舖食嗰啲咁香。重點係個燒鵝,個皮真係好好食,勁脆口,啲肉又10分嫩口,同一般酒樓嘅燒鵝簡直係差天共地。臨走之前嗌左紅豆沙同埋鮮奶桃膠,糖水都大大碗嘅,唔係話好好食,但係好過冇糖水食啦。之後連續兩日都忍唔住喺嗰度嗌咗燒鵝,最嬲尾背脊爆咗粒瘡,奉勸大家唔好食太多燒鵝,因為真係好毒,可以試吓呢度嘅其他小菜。
冇諗過深井燒鵝喺尖沙咀開分店都一樣保持到質素。

餐廳裝修環境優美,門面好光猛,喺亞士厘道都好容易搵到。