同朋友仔慶祝生日🎂去試呢間天燈牆既鐵板燒餐廳~可以自己寫祝福語係ipad度,就會係牆上天燈show出黎🎈✨幾特別🤗係OpenRice 訂座仲送拖羅同清酒任飲🤩我地想傾計食慢啲,師傅都好好會較慢上菜速度螢火是日推介 (二人前)HKD1390/位#沙律 🥗黑醋沙律,開胃#拖羅刺身 🐟❣️(OpenRice 訂座送)平時對吞拿魚刺身冇乜好感,今次既拖羅刺身改變左我既諗法😲入囗即溶,油脂香而不膩😍好食既拖羅👍🏻👍🏻#蒸蛋 🥚蒸蛋面有啲黑魚子,入面仲有鵝肝粒😀蛋夠滑#澳洲龍蝦 🦞❣️龍蝦新鮮,整之前見佢係枱面郁郁下😜擺盤好似藝術品咁靚😍龍蝦肉新鮮彈牙,用龍蝦膏整埋個汁黎食🤤正‼️略嫌師傅整得耐左少少咁多🙈短返啲啲時間肉質可能會嫩啲#南非鮑魚 🦪❣️鮑魚火喉岩岩好😀仲有2款醬汁配黎食😊黑松露醬同鮑魚肝醬汁🤗鮑魚唔算大隻,幾啖食完😢如果大隻啲就好🤭#是日海鮮 #松葉蟹腳 🦀今次是日海鮮係松葉蟹腳,第一次食松葉蟹既鐵板燒🙈蟹肉唔乾,正常發揮#日本A5和牛厚燒 / 薄燒 / 日本黑豚肉 🥩揀左A5和牛厚燒😉望落油脂分佈平均😀分別揀左3成同5成熟,出到黎每款都多左一成熟咁,acceptable 🙈#櫻花蝦炒飯 🦐

螢火是日推介 (二人前)HKD1390/位
#沙律 🥗
黑醋沙律,開胃

沙律

#拖羅刺身 🐟❣️(OpenRice 訂座送)

拖羅

#蒸蛋 🥚
蒸蛋面有啲黑魚子,入面仲有鵝肝粒😀蛋夠滑

蒸蛋

松葉蟹腳

#日本A5和牛厚燒 / 薄燒 / 日本黑豚肉 🥩

日本A5和牛厚燒

#櫻花蝦炒飯 🦐🍚❣️
炒飯好香,之前龍蝦有啲位有啲肉碎,師傅會將龍蝦啲肉碎加埋落去炒飯,加埋櫻花蝦🤤仲有隻煎蘭王蛋~流心架😀不過朋友仔個隻唔係好流心…😢

櫻花蝦炒飯

漬物

#吸物 🥣
#龍蝦味噌湯 ,食完龍蝦時會收返個蝦頭去煲味噌湯~

漬物/龍蝦味噌湯

#甜品 🍨
是日甜品係豆腐雪糕,正常
生日送多份蛋糕~🍰

#清酒 🍶(OpenRice 訂座送)
呢款清酒好易入口😚慢慢就飲晒

清酒