2020-03-14 679 瀏覽
成日聽深井燒鵝呢個名 一路都好想去試下 耐何佢真係有啲遠🙊一路都無機會 直至我上次同中同去行元荃古道終於第一次去左深井😂😂但係佢地話行完山無cap食燒鵝😭😭所以最後都係無食到 傷心💔不過比我發現尖沙咀原來有間餐廳係佢地既第三代開既 我終於有機會試下深井既燒鵝😍😍😍·深井燒鵝(下庄)$190見唔見到佢個燒鵝個光澤感😍😍一上枱係完全好似發光咁 真係超靚 佢個皮係真係燒得好脆 中間冇好多脂肪 而且下庄有燒鵝髀😈真係啖啖肉🤤🤤食落大滿足·叉燒燒腩雙拼$138佢個叉燒又係超好食 🤤🤤佢個調味做得好好 而且個叉燒係真係半肥瘦 每一舊咬落去肉質都好好 我自己超鍾意😍相對黎講個燒腩仔就無咁驚艷啦 因為佢個皮無超脆 唔知係咪因為少啲人食呢🤔·豉油王灼鵝腸$128呢一個係嗰度既staff推介我地食嘅招牌🤩🤩佢啲鵝腸食落個口感真係好爽口 而且佢清潔得好乾淨 真係幾唔錯 不過我自己就覺得佢個調味單調左少少🙊我會鍾意個口感豐富啲 但係我男朋友就話佢覺得個調味剛剛好 話如果多啲調味會ruin左個菜 所以都係睇大家自己嘅口味😂·鮮菠蘿咕嚕肉$98呢一個我又係勁鍾意 佢個咕嚕肉係即刻炸出黎 一上枱嘅時候熱辣辣 而且每
深井燒鵝(下庄)$190
深井燒鵝(下庄)

叉燒燒腩雙拼$138
豉油王灼鵝腸$128
鮮菠蘿咕嚕肉$98
鮮菠蘿咕嚕肉

呢一個我又係勁鍾意 佢個咕嚕肉係即刻炸出黎 一上枱嘅時候熱辣辣 而且每一粒都係包住曬啲醬汁 勁好食😋之後佢個合桃都係啱啱炸起既 勁bok bok脆 但係就油左少少 但係真係超有誠意🤤
松露鯪魚球$108
松露鯪魚球

呢一個見網上面好多人推介 所以我哋都跟風嗌左 果然真係好好食🤤佢個鯪魚完全唔會腥 而且佢係真係手打 勁彈牙 之後中間一咬開係會有啲爆漿嘅松露醬 口感真係幾正😈
懷舊炸鮮奶$88
懷舊炸鮮奶

呢一個我都超推介 佢係真係外脆內軟 一咬落去啲牛奶係勁smooth 而且係真係有一食入口就溶開嘅感覺🥰佢出邊又唔會炸到好厚粉咁樣 係真係一個出乎意料幾高質嘅小甜品😍😍😍
#rbyeat
#rby港式
#rby灣仔
📍尖沙咀亞士厘道37號九龍中心地下C號舖
紅豆沙桃膠
深井燒鵝(下庄)
鮮菠蘿咕嚕肉
松露鯪魚球