2019-11-16 199 瀏覽
最近烽煙四起,交通不便,放工後晚餐都會考慮多一點。是次選到佐敦試試呢間以pizza為主既小店,因為由柯士甸道一直行就到,頗容易找,比較方便。呢度以印度菜為主,亦主打pizza。Pizza有十多款選擇,我地揀左有薄荷沙律醬既印度薄餅$148(M),配以烤雞、甜椒、蘑菇、洋蔥等。餅底非常薄脆,薄荷醬汁亦令整個pizza吃起來更芳香。薄餅之外,香口惹味既咖喱菜式亦都不能錯過。從多款既雞、羊及海鮮配搭中,我挑選左咖哩煮魚,嫩滑既魚塊肉沾滿濃厚咖哩汁入口,味感雖強烈但卻不辛口,開胃至極。混合椰奶煮製而成既咖哩汁若單純伴魚塊一併地吃未免有點浪費,加配一份蒜蓉烤餅,全程地享受咖哩既精華就最好不過,鬆軟既烤餅 鋪滿蒜粒,非常香口,好吃得近乎把所有咖哩汁都掏清!
呢度以印度菜為主,亦主打pizza。