2020-07-25 574 瀏覽
位於山林道既梔子cafe 係走小清新路線 樓底高 裝修係走簡約風又帶一點日式田園feel佢既開心果蛋糕一直都好評如潮,今日專誠黎試試佢。結果都無失望,一黎蛋糕以低糖配方製作 唔會太甜,開心果味又非常重,慕絲仲好滑,上面加左幾粒杏仁令蛋糕既香味提升不少。記得落單時叫店員keep定比你!因為好快就會賣曬架!至於主食,我地就叫左牛油果蟹肉意粉同埋燻牛肉bagel。意粉非常足料 蟹肉份量超多而且清新既牛油果味 中和左意粉的油膩感 兩者既配合亦都非常夾!值得一試!至於個Bagel 就中規中矩,牛肉偏咸又欠缺煙燻味,比起其他食物較為失色,但個人覺得口感方面做得好好,有煙韌既感覺又唔會太硬, 材料又非常豐富 一啲都沒有吝嗇。

2020-07-02
  • 牛油果蟹肉意大利麵