2020-09-10 627 瀏覽
因為疫情關係都唔太敢出街食飯,但今日因為工作來到尖沙咀,要食都要支持黃色小店!梔子的裝修都幾精緻,環境舒服。我們安排到坐最入的高枱,個個位比較熱,不過店員很好,開左個倉門,等入面嘅冷氣傳出來俾我地涼下,很貼心呢!飲品我地叫左冷泡白桃烏龍,Chocolate Bananut。白桃烏龍有淡淡的白桃香味,感覺很清新。而Chocolate Bananut 同想像中有點出入,香蕉味較重,是健康飲品的味道,如果朱古力味多返啲會好點。另外,我地叫了牛油果蟹肉意粉同黑松露薯條。意粉方面,牛油果的醬汁同蟹肉非常夾,蟹肉份量也很多。分量少少的意粉其實食落都很飽。而薯條新鮮熱辣送上,份量很多。加埋我最愛的黑松露醬,真係會食唔停。最後,來一件朱古力松露蛋糕,朱古力味濃,不過有少少甜,不過同朋友一齊share食岩岩好。