燒烏頭 $142我諗呢個可以係今餐MVP, 原條魚上, 魚質尚算可以, 中間夾咗香芧香料嚟燒, 所以魚肉食落有淡淡獨特香味, 但你話係咪好有驚喜呢? 又真係稱唔上炸蝦餅 $79不過不失, 呢個份量算係咁, 有8舊半件紅咖喱(牛) $78牛肉片偏細, 而家我食咗好幾件都有筋, 口感麻麻地有配菜喺入面, 但香料味唔係好出, 同我想象中嘅味道有出入泰象館招牌炒飯 $93第一次食呢間餐廳, 見佢話自己呢個係招牌梗係要試吓, 一上枱我已經隱隱覺得出事, 結果真係! 唔係話佢冇配料, 但嗰一堆嘢原全冇味, 外面以蛋網包埋, 但冇幫到手, 冇蛋香豬頸肉炒芥蘭 $74同樣地, 佢啲豬頸肉片偏細, 兼且我expect佢係有輕輕烤過啲肉先, 至少用得"炒", 我都會expect佢係香口啲, 結果並沒有, 所以又係有落差海南雞飯 $63基於佢嗰炒飯份量俾我地想象中細, 所以後加個飯, 當時已經唔敢再叫炒飯/炒河嗰類啦, 諗住平啲叫個雞飯算但你又真係估佢唔到個雞飯可以差到咁最基本淨係啲雞肉好"鞋"你已經搞唔掂, 然後啲油飯又係冇味...串燒三拼 (豬+牛+雞) $85呢個我會話排第二, 份量正常, 肉質正常,
燒烏頭 $142
燒烏頭

炸蝦餅 $79
不過不失, 呢個份量算係咁, 有8舊半件

紅咖喱(牛) $78
牛肉片偏細, 而家我食咗好幾件都有筋, 口感麻麻地
有配菜喺入面, 但香料味唔係好出, 同我想象中嘅味道有出入
紅咖喱(牛)

海南雞飯 $63
但你又真係估佢唔到個雞飯可以差到咁
海南雞飯

串燒三拼 (豬+牛+雞) $85
呢個我會話排第二, 份量正常, 肉質正常, 唔會話燒得太耐好乾身, 沙嗲醬(另上的)都幾好味, 如果俾多啲會更好haha
串燒三拼 (豬+牛+雞)

椰汁珍多冰 $29
全晚最恐怖係呢個, 我未飲過有酸味嘅珍多冰, 我初頭都驚係自己味覺有問題, 但俾同行另外2位飲過都試到咁就真係冇屈佢喇
然後啲綠色條條口感好差, 0味, 我出面飲嗰啲都唔係咁
椰汁珍多冰

//最後, 真係要利申返我同屋企人都唔係重口味嘅人, 冇味真係冇味, 我唔係haters, 平時啲食評都係有嗰句講嗰句非打手, 所以食完餐飯出咗門口, 我真係好懷疑啲好評喺係邊度嚟, 定我咁啱唔好彩, 佢地平時水準唔係咁, 但我唔會知, 因為我就唔會再試喇XD
但餐廳啲職員服務態度係好好嘅, 舖內空間比較窄, 佢地好主動問我地駛唔駛用掛鉤放袋, 我地走嗰陣差啲漏嘢佢地又即時提醒, 不過我只能話食物質素先係根本
2024-02-01
燒烏頭