首先我好肚餓就拉左友人去呢間野,然後一入去我就睇下食乜啦,然後我嗌左兩次個吖嬋都唔理我,隔離枱個姐姐仔遲入過我地就幫佢嗌先,之後我叫左個阿嬋五次佢先好從容不迫甘過黎幫我落單我:唔該要個B餐熱奶茶阿嬋:吳巧港英敏啦 難京牛玉面吖 忍咩亞?我:熱奶茶吖之後呢佢就行開左利申間野得一半人而且人手不足得三個吖嬋同幾個廚房。十五分鐘過後 個姐姐仔已經到左野食 後面堆人都食緊 得我地係未黎 於是我就直接係佢行過既時候講我:好肚餓吖 點解甘耐架友人:係囉 人地果d遲過我地既都有啦 點解仲未黎架個吖嬋就好似當我地唱大戲甘掂行掂過我忍 半粒鐘又過去 隔離枱個姐姐仔都走了然後友人叫我睇下埋單果邊有好戲睇埋單個男人:埋單吖嬋:等等吖五分鐘又過去男人:得未吖吖嬋:等等吖十分鐘又過去吖嬋:加左咩吖男人:煩躁)白飯汽水ar 吖嬋:五十六個八男人俾左錢之後就岀去同個frd係甘係到罵個吖嬋八個字了 友人已經係到好嬲 係甘同我呻 然而我並無點罵 只係心入面如同讀咒語般既密集無間斷甘講粗口。友人就突然同個吖嬋講友人:我地呢個好耐啦喎 半粒鐘啦喎 吖嬋:等陣吖下等等等 仲有等幾耐?嬋A就不停係d無人既枱執快子 人地嗌佢佢就叫
我:唔該要個B餐熱奶茶
阿嬋:吳巧港英敏啦 難京牛玉面吖 忍咩亞?
我:熱奶茶吖
之後呢佢就行開左
利申間野得一半人而且人手不足得三個吖嬋同幾個廚房。
我:好肚餓吖 點解甘耐架
男人俾左錢之後就岀去同個frd係甘係到罵個吖嬋
友人就突然同個吖嬋講
友人:我地呢個好耐啦喎 半粒鐘啦喎
吖嬋:等陣吖下
等等等 仲有等幾耐?
嬋A就不停係d無人既枱執快子 人地嗌佢佢就叫吖嬋B去邊張位去點點點淨係係到洗人 嬋B就好落力用龜速同人落單 嬋C就好得閒甘係到扮忙洗碗
然後嬋A就叫吖B去整我果個
吖嬋B就黎左杯奶茶黎 等左八個字 一杯奶茶 嘩 一杯奶茶 真係一杯奶茶!
我飲到就黎見底啦佢都未黎我個面 我地嗌又唔應 望到就無視 真係好唔掂
之後後面果枱有個阿叔 佢好似好嬲甘喝個吖嬋 話:頂我仲有兩個餸都未黎
吖嬋:等等先
叔:咩等等先吖我等左兩次啦人地果枱都要食野架人地唔岀聲唔代表佢唔慶之後佢就指住我我又望住佢
吖嬋就好似當佢講笑話甘笑笑口 哎唔好意思吖~
我終於忍唔住同個吖嬋A講:唔該我地個餐未黎 一個鐘都黎緊啦喎 (我仍然用一個好有禮貌面帶笑容既語氣同佢講 然而我對面既友人已經擺左副好唔据既樣
嬋A:喂嬋B你係咪落留單吖
嬋B:我落左單但係廚房甘入單
(但係佢仲要笑笑口甘樣講野
好~我就慶慶地啦 我由本身慈祥既笑容轉化成更慈祥既笑容係甘望住個廚房 我亦都同友人講打算佢一個字之內唔黎我地走 當然我俾埋d錢
然後三分鐘之內已經黎得七七八八 惟獨我是那麼特殊 仲未黎
正當我攞起銀包既時候 佢就即刻急急忙甘棒過黎 好啦甘我食啦
蔥得四粒仔 牛肉?牛肉碎咋 仲要得四粒牛肉碎 面就生到好似食緊生既蔥甘 真係 好 難 食
甘呢我就快d食完快d走 然後埋單既候
友人終於忍唔住pet低有啲錢係張枱到 因為我地係俾齊數
正當我地想走既時候吖嬋就話未齊吖等陣先啦
嬋:要加一吖
我:哦~~要加一下話~係既 一定要加既
實則我心諗 我都未話投訴你冇落單要我等粒幾鐘仲話加一下話正碌契
然後友人就加一之後話唔洗找啦 我地就衝左岀去。
總結:我從來未見過一間鋪頭落留單之餘仲要笑笑口仲要加一 八個字先黎杯奶茶 嗌佢又唔應 加你__咩 真係要問候你__先安樂😁
2016-08-05
下午茶