2024-01-19 60 瀏覽
嚟九龍城食泰菜係基本常識~朋友之前向北角食過一間唔錯嘅,原來九龍城都有分店呀!!一落巴士就見到,門面大大個招牌,裝修比較新派,坐得舒適,一於試下!見佢門口有優惠,原來每一日有一樣嘢一蚊咋!!一蚊?!今時今日,跌咗都未必有人執啦!😜😁咁就可以食一個餸🥰確係超值👍🏻老細話想飲冬蔭功,估唔到味道又唔錯👍🏻🥣唔會好辣,酸味合宜!最緊要啲蝦🦐勁爽!啲蕃茄仔又十分鮮甜🤗好好飲!😘我就最怕諗食乜,泰式拼盤啱曬我!🤗四樣嘢各有特色:香葉包雞~唔會炸到柴皮,又有雞味!蝦餅、魚餅大大件,又彈牙!春捲又點會輸呢?跟兩個醬:酸梅醬、泰式雞醬~yummy !yummy!😋老細加一蚊揀咗酸辣無骨鳳爪沙律~嘩!上枱好大碟呀!!😱除咗鳳爪,仲有好多蔬菜!🥗我好想食粉絲大蝦煲🦐🍲,估唔到啲蝦咁大隻,仲要份量勁多!兩個人食真係飽到上心口!🤗老細叫咗芒果沙冰🍹佢話好好飲~我就梗係三色冰啦~貪佢啲馬蹄粒爽口又彈牙!!呢餐真係食到捧住個肚走!!🤪🤣

~yummy !yummy!😋

2024-01-17