Le Viet

跟朋友係商場行到又累又餓😆係商場搵左間餐廳試試原來呢間餐廳食越南菜每樣份量都好多,而且價錢唔算太貴最欣賞🦀黃咖哩軟殼蟹鍋配法包🍞咖哩好香又濃郁!一試完全愛上💓椰汁飯的椰汁多到滿瀉!😍好有驚喜又滿足的一餐🍽 滿載椰青海鮮飯份量好誇張,上枱時都嚇一嚇!🥥 整個大椰青都充滿椰汁海鮮飯🦐 椰汁多到流落碟邊!好香椰香味,真係好正呀!加上豐富嘅配料:墨魚仔、大蝦、提子乾、青豆、紅蘿蔔粒、粟米粒,所以口感非常豐富,係視覺、味覺、嗅覺都💯的菜式🍴黃咖哩軟殼蟹鍋配法包上菜時會配一個爐仔,可以滾住慢慢食,令咖哩一直都保持同一溫度!黃咖喱好香小小甜微辣,岩晒唔食得太辣嘅我,🦀軟殼蟹非常酥脆,食落除咗有咖喱香味之外,仲有蟹嘅肉汁咇出黎,好juicy!!配料方面有青椒、洋蔥、薯仔,而薯仔仲要係已經炸過,好有口感🙌🏻仲有好有驚喜的法包,本來擔心會好硬好乾,但食落口真係好有驚喜!做到外脆內軟,法包上碟時熱辣辣,再加咖喱汁非常惹味,好滿足🍽 牛油雞翼總共有5大隻雞翼🐥,外皮香脆可口,肉質嫩滑,內裏肉汁滿滿!加上牛油香味,每淡都好滋味呀!🍽 煙三文魚米紙卷鮮蝦米紙卷經常有機會食,今次試試煙三文魚米紙卷。原來煙三文魚跟米
跟朋友係商場行到又累又餓😆
係商場搵左間餐廳試試
原來呢間餐廳食越南菜
每樣份量都好多,而且價錢唔算太貴
最欣賞🦀黃咖哩軟殼蟹鍋配法包🍞

牛油雞翼

🍽 牛油雞翼

煙三文魚米紙卷

🍽 煙三文魚米紙卷
鮮蝦米紙卷經常有機會食,今次試試煙三文魚米紙卷。原來煙三文魚跟米紙卷都好夾,煙三文魚好香甘香味,即使唔需要沾醬汁都好夠鮮味

滿載椰青海鮮飯
黃咖哩軟殼蟹鍋配法包