2022-01-09 164 瀏覽
平時我唔係特別話鍾意飲手搖飲品,因為硬係覺得啲相要飲品用埋啲化學野,唔係太健康有一位朋友知道我對手搖飲品有啲「偏見」,就係都要話帶我去位於鰂魚涌嘅呢一間手搖飲品店,話一定會令我改觀喎!?呢間手搖飲品店主打用堅果作為材料,門面唔係好大間,但係裝修都好有心思!咁同一般嘅手搖飲品店相比,呢間舖頭似乎係貴少少嘅,但當日去嘅時候都有好多OL喺度排隊,睇嚟都好受歡迎咁!仲見到好多眼位置有個openrice獎牌添係朋友嘅介紹之下,我就試咗佢哋嘅招牌飲品:朱古力伯爵奶蓋茶,而我朋友就order左士多啤梨堅果奶蓋茶俾大家睇吓兩杯飲品嘅靚仔樣啦:咁啱舖頭有個角落可以打卡,梗係把握機會啦!由於我好怕太甜嘅飲品,所以店員都特別建議我會飲品用咩甜度會比較好,好細心呀!我個杯飲品個奶蓋面,係冇見過嘅,但係就blend左入去個奶蓋入邊,非常香但就冇機會好似朋友呢杯咁用鏟食咁好玩咯味道方面,我覺得飲第一啖落去絕對係有一種令人眼前一輛嘅感覺,因為堅果嘅香味同茶底好夾,亦都調出左伯爵茶嗰種令人Refreshing嘅感覺而最緊要嘅一樣嘢,係佢嘅奶蓋唔會俾我覺得好Heavy,所以目前來講呢一間手搖飲品店可以話係令我對呢一類飲

仲見到好多眼位置有個openrice獎牌添

俾大家睇吓兩杯飲品嘅靚仔樣啦:

咁啱舖頭有個角落可以打卡,梗係把握機會啦!

但就冇機會好似朋友呢杯咁用鏟食咁好玩咯

而最緊要嘅一樣嘢,係佢嘅奶蓋唔會俾我覺得好Heavy,所以目前來講呢一間手搖飲品店可以話係令我對呢一類飲品有所改觀!

• 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶