2020-10-05 120 瀏覽
作為大西北牛牛,周不時都約埋一堆朋友去裕記嗒燒鵝。上上星期誤打誤撞食左裕鵝莊,真係食完先知原來他原來是裕KEE。尖沙咀店以裝備黎講係幾摩登,食飯時聽到兩個呀叔話「嘩我以為去酒樓食飯架咋,哈哈哈哈」。老老豆豆,我覺得卡位真係坐得幾舒服。野食方面我地叫左無甩拖既燒鵝下庄,仲有兩道小菜包括黃金蝦球同干扁肉碎四季豆。作為裕記,燒鵝出色是應該,好彩水準確實是不錯的。燒鵝外皮燒得香,鵝肉味濃、油脂重,再配搭酸梅醬可謂白飯爬多兩啖。好野總想食多幾啖,可惜鵝略瘦,鵝肉不多,很好奇坐隔離的壯男們是否夠食。至於小菜,黃金蝦球做得出色,蝦球大隻爽口,沾滿令人垂言三尺的咸蛋黃,令我非常滿足。干扁肉碎四季豆都不俗,有鑊氣之餘,味道夠,單食有點咸,順利成章成為餸飯炒品。埋單呢餐食左$534,價錢中等,環境服務及食物質素均不俗。

埋單呢餐食左$534,價錢中等,環境服務及食物質素均不俗。