2020-03-07 4117 瀏覽
今日黎到將軍澳行街,經過這間壽司店,裝修好日式,我同朋友決定試下。等左一陣就有位。😌店員安排我地坐2人枱。樓底都夠高,空氣都幾流通😆👍🏻店員放下餐牌後便奉上日式綠茶🍵,飲落暖笠笠。睇下餐牌,有唔少丼飯,刺身,壽司,燒物同天婦羅🍤。晚餐仲有定食,包左主食,沙津,湯仲有甜品😋我地叫左2個套餐,一個係三色魚生🐟丼,另一個係活鰻魚🐟朴葉飯定食。店員好快手送左沙津同湯比我地☺️沙律方面,疏菜好新鮮,配埋沙津醬好開胃,仲有帶子刺身係入面😍湯係日式麵鼓湯,飲落好香,有海帶味😋三色魚生飯,入面有油甘魚,三文魚同帶子刺身,仲有一隻溫泉蛋係中間,魚子都係滿滿的🤩我地先將刺身放在碟中,再將溫泉蛋與飯拌勻,飯不是普通白飯,係用左香菇一起煮的醋飯☺️三文魚食落好彈牙,油甘魚唔腥都幾肥美,帶子超鮮甜😆👍🏻連埋飯一齊食又係另一個層次❤️活鰻魚朴葉飯定食,飯係用木盒裝住,可以keep 到個溫度,鰻魚食落有碳燒味,好香仲脆脆地,重點係唔多骨😆但飯先係精華所在,吸收左鰻魚嘅香味,仲有燒汁嘅味道,勁好食😍甜品方面,係傳統日式甜品-蕨餅,食落甜甜地,為今晚嘅晚餐畫上完美句號🤗值得一提係店員好有禮貌❤️
😌店員安排我地坐2人枱。樓底都夠高,空氣都幾流通😆👍🏻

店員放下餐牌後便奉上日式綠茶🍵,飲落暖笠笠。睇下餐牌,有唔少丼飯,刺身壽司,燒物同天婦羅🍤。晚餐仲有定食,包左主食,沙津,湯仲有甜品😋

值得一提係店員好有禮貌❤️
  • 三色魚生丼