2024-04-09 101 瀏覽
上次同朋友慶生,我買嘅生日蛋糕,個個都話好食,蛋糕其實係嚟自人氣戚風連鎖蛋糕店 La Familie 嘅出品。今次佢地有新出品梗係要買返屋企試下啦😆。🆕️三重蜂蜜檸檬 $60三重意思係特別選用3️⃣種不同嘅蜂蜜🍯製作,頂層放置蜂巢網形狀朱古力🍫。內餡夾有蜂蜜🍯檸檬🍋慕絲、檸檬醬🍋及蜂蜜鮮忌廉,帶來了豐富嘅口感。酸酸甜甜,味道清新😋。冲繩黑糖栗子蒙布朗 $65選用咗日本🇯🇵丹波秋栗🌰同埋優質法國🇫🇷栗子製成栗子蓉🌰,配以混合沖繩黑糖嘅戚風蛋糕🎂,但整體做到甜而不膩😍。雙重朱古力 $60戚風蛋糕再配上混合朱古力🍫嘅忌廉,再加上蛋糕頂層放了朱古力脆脆🍫,裡裡外外都充滿濃郁嘅朱古力味🤤。香濃開心果 $70主要用上伊朗🇮🇷頂級開心果製作,所以比較飽滿和鬆脆,而且更具果仁香味😋,再加上將開心果製作成細滑忌廉和慕絲,均勻混入蛋糕中,能夠完全感受到開心果濃郁嘅芳香😍。建議大家想食嘅話就早少少去買,好似當我中午去到栗子🌰同蜂蜜檸檬🍯都只係剩返一個🥹。不過佢地款款都咁吸引,總有一款啱大家😆。

🆕️三重蜂蜜檸檬 $60

冲繩黑糖栗子蒙布朗 $65

雙重朱古力 $60

香濃開心果 $70

2024-04-03
5 分鐘 (外賣自取)