二訪尖沙咀樓上超高質下午茶🫶🏻-👀沒有立場資訊-🫖Afternoon Tea Set ($428 For 2)分別有五款鹹點同埋甜點,造型好精緻,茶點用兩層鳥籠上,打卡一流🥹小編會分享吓鹹點同埋甜品最鍾意邊幾款~🍢Savoury小編最鍾意嘅係刺身帶子、鰹魚湯溫泉蛋同埋紅酒燴和牛法包🥖首先水煮刺身帶子好大粒,食落幾新鮮,而且肉質好滑,熟度啱啱好,而且唐辛子同木瓜莎莎醬更加增添咗帶子味道同埋口感嘅層次👀至於溫泉蛋嘅口感滑嫩,配上鹹度適中,而且味道鮮美嘅鰹魚湯同黑松露,食落充滿蛋香而且味道濃郁🥰最後就到紅酒燴和牛法包,法包口感酥脆唔會好硬,和牛好入味,紅酒香同肉香融合得好好,好想食多嚿🥺🍰Sweet甜點方面,小編最鍾意嘅係日式綠茶Tiramisu,同埋下午茶最經典嘅英式鬆餅😙首先,綠茶Tiramisu帶有淡淡嘅酒香,而且綠茶味道濃郁,甜度適中,食落完全唔會覺得膩☺️至於佢哋嘅英式鬆餅,表面焗得好脆,入面夠鬆軟,配上忌廉芝士同埋果醬,食落好滿足😋🍹Drinks個set本身會比Tea/Coffee,另外亦都可以加錢叫其他嘢飲😚我哋就揀咗Pinocchio同埋茉莉花茶,茉莉花茶味道清香,而且仲可以加
二訪尖沙咀樓上超高質下午茶🫶🏻
👀沒有立場資訊
小編會分享吓鹹點同埋甜品最鍾意邊幾款~

🍢Savoury
小編最鍾意嘅係刺身帶子、鰹魚湯溫泉蛋同埋紅酒燴和牛法包🥖

🍰Sweet

🍹Drinks
我哋就揀咗Pinocchio同埋茉莉花茶,茉莉花茶味道清香,而且仲可以加多一次水再沖🫣

Pinocchio係一款mocktail,飲落幾清新,荔枝同埋烏龍味比較突出,好推介🉑

小編之前都已經去過呢間餐廳幾次,佢哋嘅晚餐一樣好有水準,下午茶嘅質素都好高😚
之前食過其他地方嘅下午茶,個人覺得呢度嘅下午茶味道都係數一數二,而且地方寬敞,提早定位仲可以坐到梳化位,打卡一流🫶🏻

味道 9/10
服務 9/10
環境 9.5/10
回頭率9.5/10
總評 9.25/10😋🤍
人均消費 $256💰
📍 Oasis Bar & Grill
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

#米食尖沙咀 #米食下午茶 #米食西餐 #米飲酒 #米飲嘢 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
  • Afternoon  tea