2022-01-12 76 瀏覽
行完深水埗,返去長沙灣買野,經過見到元州商場地下好多新開嘅鋪頭呢間裝修好靚,諗住睇下餐牌岩唔岩食點知門口擺左好特別嘅牛角包,竟然係用手撕雞、叉燒做材料?好搞笑,第一次見,我又好鍾意食牛角包,試下新口味都唔錯,然後就吸引左入去🤣🤣好彩5點,仲有得食!入面裝修好簡單,乾淨,好舒服,似cafe嘅茶餐廳咁👍🏻既然都5點,索性食埋晚餐,食完6點走岩岩好,見到呢個二人餐$198,問男朋友想唔想試下,好似幾抵食,反正我地兩個咁大食都岩曬😆餐廳係自助掃QR code 下單,不過呢個餐係QR code到未有,所以要搵職員幫手落好快就嚟左老火湯,好清甜👍🏻手撕雞超好食👍🏻推薦!雞腎爽口👍🏻豬手比想像中好食得多,佢煮到好淋,好入味👍🏻推薦第一次食呢個偏麵,又幾特別喔食到開始有啲飽飽地,岩岩好嚟左碟生菜,爽口,又新鮮👍🏻👍🏻最後忍唔住叫埋牛角包,個皮好脆口,即時整👍🏻加埋腩叉食落口感好特別👍🏻好食😋超滿足,二人餐夠曬食👍🏻👍🏻我地平時咁大食都勁飽,仲淨少少餸,抵食👍🏻👍🏻

呢間裝修好靚,諗住睇下餐牌岩唔岩食

老火湯

好快就嚟左老火湯,好清甜👍🏻
手撕雞

手撕雞超好食👍🏻推薦!
手撕雞、雲耳、雞腎
雞腎爽口👍🏻
豬手四隻

豬手比想像中好食得多,佢煮到好淋,好入味👍🏻推薦
太子鵝油撈麵

第一次食呢個偏麵,又幾特別喔
生菜

食到開始有啲飽飽地,岩岩好嚟左碟生菜,爽口,又新鮮👍🏻👍🏻
腩叉牛角包

豬手四隻
太子鵝油撈麵
生菜
腩叉牛角包
  • 鹽糖手撕雞、酸辣雲耳、鹽焗雞腎
  • 太子餓油撈麵
  • 豬手