2022-08-20 152 瀏覽
好耐冇食泰國菜,呢啲天氣去去好適合。而食泰國菜梗係要去九龍城食啦,個度有咁多泰國餐廳😆見到呢間餐廳嘅餐牌都幾吸引,一於試吓😋我哋叫咗3個lunch set 同埋其他小菜。set lunch 包括1個飯/麵同埋1杯飲品。我地叫咗青咖喱雞飯,海南雞飯,香葉炒豬肉碎飯。飲品就叫咗龍眼冰,椰汁珍多冰(+5)。青咖喱唔會太辣,好香椰香,送飯一流。海南雞都幾嫩滑😋而香葉炒豬肉碎飯因為加咗九層塔所以好香又惹味😍除咗lunch set,我哋仲叫咗生蝦刺身,炸蝦餅 ,酸辣鳳爪沙律,清炒椰菜苗,冬陰功湯。生蝦鮮甜爽口,加埋個汁同蒜片一齊食,好好味😍 酸辣鳳爪沙律嘅汁酸酸辣辣,加埋沙律菜同生洋蔥好開謂👍🏻 炸蝦餅外脆內軟,好大舊 ,蝦肉彈牙,點埋個甜酸醬正呀😋 冬陰功湯味道酸酸辣辣又香濃。有蝦、菇,蝦頭仲有蝦膏添😋😍

海南雞飯
青咖喱雞飯