2017-08-26 249 瀏覽
星期四,8:30去到不用等位,座位舒適,室內有好多大象圖案及設計,環境不錯。服務員遞上一本高級的餐牌,入面內容、顏色及構圖豐富,有酒店的感覺,看到圖片樣樣都想叫,最後二人叫了六個餸。芒果冰特飲,好多冰、好多水、好多糖、好小芒果汁。椰青,可以再凍d,夏天飲落去缺少了消暑解渴降溫的效果。生蝦刺身,每隻生蝦獨立放在小酒杯上,一盤六隻,入面有一片蒜頭、辣椒及涼瓜,用椰菜及紅蘿蔔墊底,賣相令人注目。不過出面泰菜通常都有八隻。焗蒜蓉包,味道各方面都沒問題,但點解個法包好似縮左水,有啲營養不良感覺。串燒雞及豬,見到已經覺得燒到過咗龍,食落去乾爭爭,沙爹醬一般。泰式蝦球炒金邊粉,酸甜咸味道調校得啱啱好,師傅炒得夠鑊氣,賣相味道10分滿分。炭燒豬頸肉,燒得入味啱啱好,唔似串燒乾晒,當然吃豬頸肉那個醬汁才最重要。鹹肉椰菜苗,夠鑊氣,入味。呢間餐廳最大特色,廚師十分注重食物上碟賣相,每碟都細心設計,未吃已經要給手機先吃,整體味道不錯,服務員有禮貌。後記:食完之後返屋企覺得好口渴,飲左大柸水依然覺得唔夠,最後要開一支可樂。

芒果冰特飲,好多冰、好多水、好多糖、好小芒果汁。

椰青,可以再凍d,夏天飲落去缺少了消暑解渴降溫的效果。

鹹肉椰菜苗,夠鑊氣,入味。

2017-08-24