2023-06-11 2020 瀏覽
由大學食到而家,九龍城區有份量的泰象館,宋王臺港鐵站出口,唔係行好耐就到,交通方便咗好多,久不久我都喜歡回到九龍城小區逛一下。當晚難得泰象館唔使排隊,好快就被安排座位,充滿懷舊泰式的裝修,食物都是地道泰國風味。鮮魷沙律🥗好耐冇食過,忘記咗嗰種辣嘅味道,刺激惹味。一見到彈牙鮮魷就雙眼發光,辣得來啱啱好。再加埋沙律菜、青木瓜絲、辣椒,酸辣開胃,啱晒炎熱的夏天食,我哋兩個人好快就食完一碟,正!串燒三拼(豬牛雞)豬牛雞串燒份量非常多,非常豐富,同時夾雜炭燒香味,泰式沙嗲汁味道,微辣惹味,鐘意香氣四溢,蛋包鮮蝦金邊粉熱辣辣香噴噴的蛋包鮮蝦金邊粉,份量都好大,我哋兩個人都食到好滿足!所以真係好抵食!蛋包網紋好正,鮮蝦口味夠邪惡,金邊粉夠入味,又彈滑,值得推介!香葉肉碎飯香葉肉碎落得夠重手,香氣四溢,味道濃郁,肉碎外辣內嫩好 juicy,味道帶點辣但很惹味。泰象館係間泰式餐廳,價錢經濟、性價比高!風味非常特別,職員細心有禮貌,非常熱心親切,食物選擇極多,份量都唔少,整個環境氣氛好適合一大夥人慶祝🍾️

鮮魷沙律🥗

串燒三拼(豬牛雞)

蛋包鮮蝦金邊粉

香葉肉碎飯

泰象館係間泰式餐廳,價錢經濟、性價比高!

• 香葉炒豬肉碎飯
  • 蛋包鮮蝦金邊粉