2020-10-07 110 瀏覽
喺旺角呢頭開完會,想過食個火鍋,朋友介紹黎地牢呢間火鍋店。二人套餐轉美人鴛鴦鍋只係加多$80,抵好多!因為個鍋大好多,料都多好多。美人鍋有成半隻雞,仲有花膠;另外一邊夫妻鍋有好多鴨血同少量豆腐,好香香料味,剩係食個鍋都半飽。個肉類拼盤幾好,樣樣有d。包括左美國頂級肥牛、美國穀飼牛肉、加拿大牛舌、西班牙黑毛豬,當中首選牛舌最好味,結實口感同香濃牛味。仲有黑毛豬都以幾好味,比平時食嘅豬肉口感細緻d同滑d。丸類有牛筋丸、豚肉黑松露丸;餃子類有鮮蝦菜肉雲吞、菜肉餃;炸野有黃金卷、炸魚皮;仲有野菜籃同紅薯粉,確實樣樣齊包飽飽。前菜3款自取,麻辣土豆絲同酸辣籮蔔幾正。食火鍋當然唔少得飲品啦,除左必點可樂,仲有個鐵觀音珍珠奶茶都幾好飲。入到去感覺唔錯,整潔,檯與檯之間寬闊,檯面夠大,卡位圓檯都好有個人空間感。
喺旺角呢頭開完會,想過食個火鍋,朋友介紹黎地牢呢間火鍋店。
精選肉類二人套餐
夫妻鍋