2023-10-02 145 瀏覽
之前食過一次,覺得d生蠔好新鮮,價錢又實惠,於是今次約多2個朋友一齊黎食團圓飯。我地先揀支白酒啦,跟住叫既蠔都有6折先黎一打各4款法國蠔,樣樣試下。相信時間配合,d蠔好大隻又肥美新鮮,試完再集中食鐘意既蠔,再黎多一打。勁滿足啦!食完蠔再黎食頭盤,有佢最出名既自家制蟹餅(有蟹味有蟹絲),海膽阿根廷紅蝦刺身(鮮甜),蟹肉牛油果醬塔配黑魚子(味淡,下次應該要先食,我地次序錯了) 再黎蒜片辣椒炒蝦,好野味呀,唔算辣,鐘意食蒜既人一定要試。主菜黎喇,黑毛豬(菜單名唔記得喇)偏咸,牛尾骨配意大利飯,牛同飯都好入味。最後甜品時段tiramisu,原來星期六日既甜品係不一樣,要去幫襯brunch 先可order特別款式。不過,呢餐已經令我大滿足,期待下次再去食。

生蠔

海膽紅蝦/蟹肉牛油果醬黑魚子

tiramisu,原來星期六日既甜品係不一樣

蒜片辣椒炒蝦

黑毛豬