Le Viet

2018-04-14 133 瀏覽
今日興起想食越南菜,朋友提議呢間幾出名,食物質素不錯,所以就黎試啦~有lunch set,配熱飲~我地一行四人叫左大蝦菠蘿飯、生牛肉湯粉、香茅豬頸肉撈檬、春卷扎肉撈檬~大蝦菠蘿飯好大個菠蘿呀!!! 仲有3隻大蝦添!!!外觀滿分!!!炒飯乾身,成個飯有好多菠蘿肉,連每粒飯都好香菠蘿味!!!呢個菠蘿飯份量比較多,男仔可能食得晒,女仔應該食唔晒,最o岩就緊係同朋友們share食喇~~~生牛肉湯粉生牛肉唔韌,生熟度剛好。另配九層塔,青檸,辣椒,可按自己須要添加,增添風味。香茅豬頸肉撈檬豬頸肉好香香茅味,唔乾,唔韌!撈檬汁用細樽仔裝,十分別緻,可按自己須要份量添加,亦唔會令檬粉變冧。撈檬汁酸酸甜甜,非常開胃,檬粉好滑,最o岩天氣熱既時候食!春卷扎肉撈檬春卷香脆可口~扎肉也不錯~整體來說食物質素不錯!而且服務員好貼心,記得每人所叫既飲品,直接放在各人面前!值得一讚!

有lunch set,配熱飲~

大蝦菠蘿飯

好大個菠蘿呀!!!
 仲有3隻大蝦添!!!外觀滿分!!!

炒飯乾身,成個飯有好多菠蘿肉,連每粒飯都好香菠蘿味!!!

生牛肉湯粉

生牛肉唔韌,生熟度剛好。

另配九層塔,青檸,辣椒,可按自己須要添加,增添風味。

香茅豬頸肉撈檬

豬頸肉好香香茅味,唔乾,唔韌!

撈檬汁酸酸甜甜,非常開胃,檬粉好滑,最o岩天氣熱既時候食!

春卷香脆可口~

扎肉也不錯~