2023-09-23 488 瀏覽
呢間又係一間好耐無去嘅餐廳,第一次食嘅時候應該係剛畢業嘅年代,那些年成日約埋啲同學仔weekend周圍去食嘢😌某個星期六下午茶時間經過深水埗諗起好耐無食,於是就過咗去食😂 由於太耐無去,去到見到三間舖中間嗰間有人排隊就行咗埋去,等咗一陣,左邊間舖個姐姐大叫出嚟話嗰邊有位,於是就有得食喇✌🏻叫咗個 #豬潤米 ,每次嚟都必點❤️ N年前試過叫埋牛肉,但始終覺得豬潤出色啲,食過一次就無再食~ 個豬潤完全唔靭又無渣,湯有薑去腥之餘又好有味,次次都要米粉連湯一齊食。好記得有個朋友鍾意叫通粉,佢話食通粉有洞,而且用匙羹食,先可以飲到更加多湯!另外叫咗 #鮮油奶多 ,塊牛油有啲少,麻麻地🥲 仲有 #咖央西多士 ,味道還好,只係食回憶😂😂 我去維記其實淨係鍾意食佢個豬潤麵😂😂😂

豬潤米

鮮油奶多