今日上環收工諗住食中菜🥢🥢,咁搵吓邊度好食,就搵到呢間👀鋿晶館,睇吓其他食評發現😳😳原來師傅來頭唔惹小,曾經喺日本🎌東京富麗華做野,專門服侍明星⭐️同達官貴人,返香港之後係多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管,簡直係信心保證!👍🏻👍🏻餐廳門面寬敞光亮,有兩層,一開𨋢門就見到大量嘅生猛海鮮🐟🦐🦀等咗一陣就有位啦🈴我知呢間餐廳係自家製嘅品牌,今次我地就叫左份魚湯浸雜菌時蔬🐟香芒🥭貴妃大蝦球🍤,潮汕滷水墨魚🦑,涼拌海蜇同老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒🐷🐷潮汕滷水墨魚,涼拌海蜇❄️❄️先講咗兩個冷盤先,滷水墨魚超入味同彈牙,食落超爽口🤩🤩涼拌海蜇充滿麻油香味,2個冷盤份量亦都相當之多,非常抵食😋😋老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒🐷外皮少少焦香,肉質鮮嫩,配合蜜餞,入味得黎唔會太甜🍯🍯叉燒半肥不瘦,肉質超鬆軟,一啖接一啖食到停唔到口🤤🤤香芒貴妃大蝦球🍤🍤蝦球超大,炸得好香脆😳而且仲灑左啲花生🥜係面,除咗香芒醬之外,亦都食到少少蜜糖芥末嘅味道🤤配合埋沙律菜食,一啲都唔膩,口感超豐富🈵魚湯浸雜菌時蔬🥬🥬魚湯濃郁🍲🍲配合埋西芹,冬菇🍄雞髀菇,清炒白菜仔,配搭非常之健康🥰🥰我地諗住下次午市黎食佢哋啲點心,即叫即做一定好好食😋

潮汕滷水墨魚,涼拌海蜇❄️❄️
潮汕滷水墨魚

先講咗兩個冷盤先,滷水墨魚超入味同彈牙,食落超爽口🤩🤩
涼拌海蜇

老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒🐷
老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒

外皮少少焦香,肉質鮮嫩,配合蜜餞,入味得黎唔會太甜🍯🍯
老爺子半肥不瘦蜜餞叉燒
叉燒半肥不瘦,肉質超鬆軟,一啖接一啖食到停唔到口🤤🤤

香芒貴妃大蝦球🍤🍤
香芒貴妃大蝦球

魚湯浸雜菌時蔬🥬🥬
魚湯浸雜菌時蔬

我地諗住下次午市黎食佢哋啲點心,即叫即做一定好好食😋😋
2023-01-05
潮汕滷水墨魚