2019-04-19 72 瀏覽
上環半山慢煮餐廳.今個weekend同朋友揾地方hea,揾到呢間主打慢煮嘅餐廳覺得好吸引😍.佢位於上環同西營盤中間,有少少難揾,如果搭地鐵,西營盤出會近啲。.慢煮48小時美國安格斯牛肋骨最期待嘅係呢道嘅主菜💁🏻‍♀️用慢煮技術48小時烹調嘅牛肋骨!慢煮果然唔同啲,肉質非常嫩,每啖都係juicy嘅肉汁,煮左48個鐘都不失本身嘅牛肉味。成舊肉有肥有瘦,啱晒我地有啲鍾意食肥膏,有啲鍾意食瘦肉嘅麻煩友🤣.黃金吉列蝦(6隻)吉列炸蝦沾上鹹蛋黃醬,鹹蛋黃味好香🤤鹹蛋黃同蝦真係好夾,令人食慾大增!吉列蝦炸得好脆,作為前菜小食很合胃口。.🐦法式油浸鴨脾 + 炒蘆筍🎋鴨脾有兩隻,啖啖肉而且肉質鬆軟,鴨味香得黎帶少少鹹香,乾身唔油膩🐦我地另外叫左炒蘆筍,同鴨脾放埋同一碟上,份量都幾多😍.荔枝接骨木花特飲荔枝味好清香,配上接骨木花梳打水令到成件事好Fresh🥰而且仲有幾粒真。荔枝係入邊,真材實料!.雖然隱世,但呢間慢煮餐廳真係值得一去,食得出每一道菜都好用心機去煮,味道啱啱好,份量又多🤤讚!👍🏻
上環半山慢煮餐廳
慢煮48小時美國安格斯牛肋骨

黃金吉列蝦(6隻)
黄金吉列蝦

🐦法式油浸鴨脾 + 炒蘆筍🎋
我地另外叫左炒蘆筍,同鴨脾放埋同一碟上,份量都幾多😍
法式油封鴨髀

黄金吉列蝦