2020-11-06 165 瀏覽
荃灣新開的商場,所以嚟打下卡。因為想食辣,所以我哋去打邊爐! 呢間渝味曉宇好似有其他分店,我哋都係第一次食! 因為想食重慶麻辣,但又怕太辣,所以我哋揀咗鴛鴦鍋湯底,另一湯底係大骨湯底!兩個湯底都超出色,麻辣鍋夠香、夠濃,大骨湯底真係有好大一舊豬骨,蔬菜配料份量十足! 我哋仲飲左一碗大骨湯先開始打邊爐! 因為我哋兩個人打邊爐,所以所有嘢食都係揀半份嘅份量,兩個女仔就啱啱好啦! 鴨血係必點嘅火鍋配料!呢個鴨血 太 好 食 啦! 係暫時食過最出色嘅鴨血,絕不誇張! 佢哋嘅鴨血厚度啱啱好,不會太薄,我打邊爐係好怕啲嘢唔熟,多數都係滾耐啲先食! 但呢個鴨血依然係勁滑、超多水份,好似食緊鴨血啫喱咁,配埋重慶麻辣味! 一絕! 一定係必點! 重慶炸酥肉,當然都係食重慶火鍋必點嘅小食,炸粉好薄,而且酥肉小小一條,好似食緊薯條咁,新鮮炸起,口感香脆曉宇苕粉,係佢哋嘅招牌之一,係一種又粗又闊嘅薯粉,食到最後用軟糯的薯粉吸晒啲火鍋湯底精華🥰🥰🥰我哋仲叫左其他八頭鮮鮑、安格斯肥牛、黑豚腩肉、桂花蚌凍豆腐、萵筍等等~~~ 實在太飽啦! 否則一定encore 鴨血! 一定要讚侍應嘅服務質素! 佢哋好殷勤、有禮物,會

一定要讚侍應嘅服務質素! 佢哋好殷勤、有禮物,會時時留意我哋嘅需要,幫我哋加茶、加湯! 而且會額外小心,唔好彈到我哋! 呢種細心、有禮嘅服務態度係其他火鍋店係好難遇到的! 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻