餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

瘋狂小面晚上同朋友2個女仔去呢間店食四川菜我地叫既食物如店名一樣咁瘋狂(如圖)介紹下D食物有幾瘋狂先!•瘋狂牛肉面• 另加魯蛋我係一個牛癲,極度嘗牛!呢個面有一個幾重口味既湯底,同棟起四川果度食係一樣味既!牛肉用左牛𦟌部分,跟埋個湯底一齊食!好麻囉~食上癮~記得攪勻先食,因為會愈食愈辣! 隻魯蛋就不過不失吧!成件事重點係個面,佢係用水面,做水面過程好麻煩,所以香港係好少面舖用水面既!係咩舖用成本自然高,面質要細嘗先會分到特別之處,係的確唔同一般既面,同湯底好夾嫁都~好四川丫!•蒸蛋•呢個蒸蛋就不得了!滑到你欲罷不能~唔係講笑...個蒸蛋上面仲有一堆仔既肉醬,少少麻咁啦!愈以為佢無驚喜,佢就愈有驚喜!•凍冰粉•本身見佢奇貌不揚唔多想試,但3款甜品之中只有佢係凍既,咁無計啦!硬食~點知~~~佢又勁好食!最最最重要係佢係用黎解辣既,佢會起你一落完單就上俾你,所以唔好投訴佢上甜品上得咁快喇!•瘋狂大腸面•湯底就已經介紹左!講下佢條大腸啦!好好食啊~原來四川人食大腸係會走腸入面既肥膏,所以呢度既大腸係無膏既,岩哂我心意!如果你都怕果Pat野的話,呢個面你走唔甩,必叫!呢間店仲有其他四川小食既,一
瘋狂小面

晚上同朋友2個女仔去呢間店食四川菜
我地叫既食物如店名一樣咁瘋狂(如圖)
介紹下D食物有幾瘋狂先!

•瘋狂牛肉面• 另加魯蛋

•蒸蛋•

•凍冰粉•

•瘋狂大腸面•

呢間店仲有其他四川小食既,一次試唔哂咁多!我亦見到好多熟客仔,店長話班熟客食完會叫佢一定要繼續堅持呢隻味,千萬唔好變。熱情既店長會撩下你傾計講下瘋狂小面既由來,同介紹四川菜既特色。因為好近蘭桂芳,所以都有唔少外國人黎食!

最後想講既係店長放左好多心機研究四川菜,佢唔係一個好食得辣既人,但佢堅持不停咁試味,佢仲話今日狂試酸辣粉試到漂哂冷汗。佢亦教識我地點樣去欣賞四川菜,原來佢起四川本店工作左一段時間,將最正宗既味道帶返黎!

今晚好似去左一趟四川之旅咁,學到好多冷知識!呵呵~加油啊瘋狂小面!

瘋狂牛肉面加魯蛋
蒸蛋