位於灣仔大王東街嘅Lovever Patisserie雖然鋪面唔大,但裝修好靚好似高級西式糕點店🍰之前冇食過呢一類型嘅甜點,原來佢係以前法國宮廷嘅人會食嘅甜品~店舖角落有啲乾花同埋西式餐具嘅擺設,好有法式嘅感覺啊🌸除咗達克瓦茲之外重有常溫嘅甜點,最右邊嗰個店員話係好多人食嘅,所以我就叫左一個啦~店員好有耐性咁樣同我做個解釋每個味道,令選擇困難嘅我可以更加清楚想食啲乜! 每次嚟都唔一定有嗰幾隻味,所以要睇彩數啊最後就揀咗三件達克瓦茲,一個抺茶瑪德蓮同埋可麗露返到屋企等我擺靚佢影返幾張相啦右邊係伯爵茶味,一食落口好似馬卡龍咁,而入面就有好香伯爵同奶油霜味!似食緊雪糕🍦提拉米蘇味係我覺得最好味嘅,咖啡味幾出,層次豐富,外脆內軟對於一個芒果味,食到一邊有粒粒果肉,好濃好濃嘅芒果味呀,好睇又好食喎🤩搞到忍唔住同佢哋影咗好多相📸我覺得呢度嘅甜品係手信,送比朋友呀,山水餅嘅佳品。細細粒又不失大雅💎

店舖角落有啲乾花同埋西式餐具嘅擺設,好有法式嘅感覺啊🌸

最後就揀咗三件達克瓦茲,一個抺茶瑪德蓮同埋可麗露

返到屋企等我擺靚佢影返幾張相啦
伯爵茶達克瓦茲

提拉米蘇達克瓦茲

提拉米蘇味係我覺得最好味嘅,咖啡味幾出,層次豐富,外脆內軟

鮮芒果日達克瓦茲

2019-07-04