餐廳: 鮨文
資訊:

2015-12-18 1553 瀏覽
之前係ig日日俾海膽杯洗版,真係入哂腦,決定點都要去試下,聽聞booking好full架,所以早於一個月前就book枱喇門面非常神秘不起眼,我地居然兜左個圈經過一次都唔知廚師發辦套餐,分別有四款,價錢由$600-$1300,我地今次點了一人一個$1000的,另外加了兩款前菜。酸酸甜甜既海折青瓜,非常開胃。黑松露蒸蛋,蒸蛋好滑,加入黑松露增添鮮味3款刺身,分別有鰓魚,深海池魚,同牡丹蝦三款都好新鮮好鮮甜,當中我最愛深海池魚既爽脆口感第4款刺身係燒鮑魚,鮑魚鮮味有嚼勁,加埋惹味既調味,正師傅發辦既幾款壽司中,其中一款左口魚係自己要求師傅俾架,左口魚油脂豐富,甘香既魚油在口中慢慢溶化,太美味了!另外,最後排灰+白色既北寄貝有別於平時食到既橙+白色,因為呢度既係生既,而一般壽司店食到既係熟既~另一款壽司係飛魚籽壽司,店員見我地掛住影相,細心提醒呢款要快食,否則紫菜腍左就唔好味喇最期待的畫面終於出現了滿滿海膽既海膽杯!海膽綿滑鮮甜,入口溶化,吃完後滿口都是海膽鮮味呀大大只爽甜牡丹蝦最後以清甜既日本哈蜜瓜完美作結
門面非常神秘不起眼,我地居然兜左個圈經過一次都唔知
廚師發辦套餐,分別有[天][匠][正][文]四款,價錢由$600-$1300,我地今次點了一人一個$1000的[正],另外加了兩款前菜。
酸酸甜甜既海折青瓜,非常開胃。
黑松露蒸蛋
黑松露蒸蛋,蒸蛋好滑,加入黑松露增添鮮味
刺身
3款刺身,分別有鰓魚,深海池魚,同牡丹蝦
三款都好新鮮好鮮甜,當中我最愛深海池魚既爽脆口感
燒鮑魚
第4款刺身係燒鮑魚,鮑魚鮮味有嚼勁,加埋惹味既調味,正