2018-05-31 500 瀏覽
朋友係要見既,雖然只係食餐飯,行一陣,但已經好開心。朋友之前食過一次,話試過卡邦尼意粉,佢話okay,所以今次同我再去。係葵芳地鐵站,穿過無印,上一層就見到啦。唔洗等位就入左去...叫左一飯一意粉share加左38蚊,有個沙律同酥皮湯。個沙律都okay既,唔知係咩醬,但味道還可以,唔係醋個種。酥皮湯係粟米湯,個湯濃郁,好香粟米味,個酥皮都好正。重點來了!!大推大推!!我超愛食明太子,所以揀左呢個明太子忌廉蛋包飯。我原本期望唔太高,但食左一啖之後,我即刻問我朋友邊到有分店。呢個飯真係好好好好好食。蛋夠滑,飯夠味,重點係個汁,真係好好食。我最後係飲埋個汁咁。我一定會去再食。個意粉都好食,但相比蛋包飯,我都係揀蛋包飯。個意粉有好微好微既辣,唔食得辣既我都覺得好微。意粉煙韌,蜆都算多。兩樣野面頭個啲係紫蘇葉,如果唔鍾意陣味就夾開去啦。真心推薦明太子忌廉蛋包飯。
朋友係要見既,雖然只係食餐飯,行一陣,但已經好開心。

係葵芳地鐵站,穿過無印,上一層就見到啦。

唔洗等位就入左去...

叫左一飯一意粉share

加左38蚊,有個沙律同酥皮湯。
個沙律都okay既,唔知係咩醬,但味道還可以,唔係醋個種。
酥皮湯係粟米湯,個湯濃郁,好香粟米味,個酥皮都好正。

明太子忌廉蛋包飯

重點來了!!大推大推!!

兩樣野面頭個啲係紫蘇葉,如果唔鍾意陣味就夾開去啦。

真心推薦明太子忌廉蛋包飯。
2018-05-28
明太子忌廉蛋包飯