📍 Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈2樓.🤓Meat Ball Dawood Pasha💰$170 (w/ soup + starter + drinks).🤓Fish and Salmon Tajine💰$180 (w/ soup + starter + drinks).🤓Soup of the Day - Chicken Cream Soup.🤓Starter - Spinach Sambusek.🤓Starter - Falafel.🤓Dessert of the Day - Rice Pudding💰+$25.一千零一夜之黎巴嫩菜🇱🇧.一入就覺得好靚成間餐廳係藍色為主調 高樓底 天花都係深藍色 側邊啲假窗係玻璃彩繪透藍啲擺設 啲枱櫈 都好有中東色彩無靠dim暗啲燈黎營造氣氛值得一讚.本來以為佢淨係得à la carte menu但原來有set lunch 幾好喎姐係一個人都食得其實望住啲菜名真係完全唔知係乜鬼嘢黎睇完下面啲description都淨係知材料係咩 所以係盲點黎試 #sodolife.從來
中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈2樓
佢就成碗拎走咗換過碟比我地
唔係拎入去抹走隻蟲然後扮晒嘢拎返出黎 而係真係煮過碟
新嗰碟 個容器由碗變碟 同埋係熱到冒煙
另一個staff 唔知係咪腦細 隨後走過黎講唔好意思
最後埋單free咗一個set 連一開頭點嘅甜品都waive埋
香港地呢種service真係難能可貴
如果佢係食普通西餐 我一定會返轉頭
但呢個咁特別嘅菜系⋯我試一次就好了
唯有推薦比大家🤩🤪
對lebanese有興趣嘅朋友記得去試下佢!
Rice  Pudding
2021-06-16