餐廳: Glasshouse (太古城中心)
資訊:

2024-05-14 55 瀏覽
行街唔知食咩好,發現哩間未試過。餐廳裝修幾靚,天花板好多花草裝飾,打卡影相都幾好📸👑椰香青咖喱青口 $168前菜唔知揀咩好就上吓個青口啦,結果有驚喜,平時食青口多數都係白酒忌廉,今次青咖喱又幾特別,椰汁味好濃郁,咖喱好香,加上有少少辣就更惹味👍🏻 多士脆卜卜,配埋咖喱汁好味道😋✨黑松露鵝肝牛肉炒河粉 $178乾炒牛河食得多,加咗鵝肝即刻感覺好高級😂 仲有埋黑松露升級不少🤭 估唔到黑松露配埋一齊咁夾,食到黑松露嘅香味又有河粉嘅鑊氣,鵝肝煎得好靚,外皮香脆內裡嫩滑😍 牛肉肉味香濃但有少少韌。✨龍蝦湯 $88龍蝦湯配忌廉當然係perfect match,飲落香滑,味道濃而不過鹹。✨炒芥蘭苗 $88芥蘭唔算係苗,好彩唔老😆 蝦醬味道好香好濃,不過鹹咗啲😅🔍整體感覺:環境都幾乾淨企理,衛生都唔錯。食物質素同味道都唔錯,只係有少少美中不足。價錢的確唔算好平,性價比唔算太高,但都係值得一試嘅。

椰香青咖喱青口
👑椰香青咖喱青口 $168

黑松露鵝肝牛肉炒河粉
✨黑松露鵝肝牛肉炒河粉 $178

龍蝦湯
✨龍蝦湯 $88

炒芥蘭苗
✨炒芥蘭苗 $88
芥蘭唔算係苗,好彩唔老😆 蝦醬味道好香好濃,不過鹹咗啲😅

椰香青咖喱青口
黑松露鵝肝牛肉炒河粉