【油尖旺區】【Owl’s Stage】同春哥嚟到太子搵嘢食,以前一定係傾向行去旺角方向睇,但係今次心血來潮就向返深水埗嗰邊睇。又唔太想食荔枝角道嗰堆傳統老店,就入一條街,半推半就之下入咗呢間酒吧西餐食 lunch。最緊要係我上司春哥 okay,我呢啲冇乜所謂嘅啫,好識做人嘅。我哋試兩樣嘢,首先上菜嘅係 $118 嘅「法式卡邦尼煙肉洋蔥意粉」,我哋 share 食,佢哋嘅卡邦尼唔係好似其他咁打到一 pat pat 蛋黃醬,而係比較乾身,芝士香同鹹香都幾豐盈。同埋意粉嘅口感唔會話腍到糊仔咁,有返啲「咬口」,煙靱啲,幾好食嘅。另一款我哋試咗嘅係 $98 嘅「黑啤酒漿脆炸比目魚柳薯條」,個脆漿好得,炸到脆卜卜得嚟冇影響到比目魚嘅鮮味同口感,配合埋炸薯條,送酒一流。不過我哋都只係飲咗各 $28 嘅「凍檸茶」同「菠蘿汁」,都係健康好飲嘅正常之作,埋單 $299,唔錯喎。。。(地址:太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖)@owls.stage#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy

(地址:太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖)

@owls.stage

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #OwlsStage #Restaurant #黑啤酒漿脆炸比目魚柳薯條 #法式卡邦尼煙肉洋蔥意粉 #凍檸茶 #菠蘿汁 #1am1379 #1ambackup

2024-05-08