2024-03-20 340 瀏覽
同朋友搵到呢間高質多國海鮮扒房,以貓頭鷹為主題,裡面佈局帶心思餐廳menu 好豐富, 淨係主食都廿幾三十款,選擇困症叫左一個Set dinner 頭盤包 青蘋果紅菜頭沙律&甘筍湯🥬沙律菜新鮮,咬落爽脆,有蕃茄仔,爽脆青蘋果粒,紅菜頭粒都好juicy ,配上黑醋-甘筍湯將甘筍打蓉而成,味道濃郁好綿滑燒紐西蘭特級西冷扒 8oz $228配菜加配芝士肉醬焗薯條+$38 點Medium,西冷扒好大塊,扒面有香草碎,厚身juicy, 食落唔會柴口,喜歡嘅可以點燒汁又或是海鹽,鹽可以令肉味提昇個人黎講,鍾意食烤大蒜,夠香口🍟薯條係粗身款,除左芝士醬,亦有芝士碎,肉醬配搭薯條呢個組合幾新鮮又好食藍莓芝士蛋糕 跟餐-$15 味道不俗,芝士味濃,士多啤梨偏酸,芝士質地如果可以再實身就更好飲品: salted strawberry 🍓(特色飲品+$20only ) 呢杯要讚,顏色好少女心,滿滿忌廉,有淡淡士多啤梨果肉,甜得黎唔膩蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 $168抵食足料又好食,飯面頭蓋着濃厚嘅蝦膏蟹膏醬汁,芝士碎,蔥粒,飯粒中食到有鮮蝦粒,蟹肉,每粒飯滲入左蝦醬味帶子鮮嫩爽口,2邊外層微微煎香
餐廳menu 好豐富, 淨係主食都廿幾三十款,選擇困症
叫左一個Set dinner
頭盤包 青蘋果紅菜頭沙律&甘筍湯
-甘筍湯將甘筍打蓉而成,味道濃郁好綿滑
燒紐西蘭特級西冷扒 8oz $228
配菜加配芝士肉醬焗薯條+$38
個人黎講,鍾意食烤大蒜,夠香口

藍莓芝士蛋糕 跟餐-$15

蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 $168
帶子鮮嫩爽口,2邊外層微微煎香
2024-03-10
  • 蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯
  • 燒紐西蘭特級西冷扒
2024-03-11 313 瀏覽
今日嚟到太子Owl’s Stage食午餐餐廳環境不錯,周圍擺放貓頭鷹擺設,都幾特別Lunch Set價錢都幾抵食,食物水準也不錯,職員有善,整體感覺都Set Lunch餐湯、主食、咖啡或茶餐湯甘筍湯甘筍湯味道濃郁,好飲又健康主食蒜香牛油汁美國雞腿肉蘆筍意大利飯 $108香濃蒜香牛油汁配意大利飯,煙煙韌韌有咬口 配上嫩滑雞腿肉 份量非常足夠燒美國豬肉眼扒配脆炸薯條 $128燒豬肉眼扒燒得剛剛好,保持肉質幼嫩多汁,亦不失香脆 配上特製醬汁,增添味道層次感。薯條外脆內軟綿 好味道飲品Cappuccino +$15Mocha +$15咖啡香濃幼滑 ,好啱我口味
今日嚟到太子Owl’s Stage食午餐
餐廳環境不錯,周圍擺放貓頭鷹擺設,都幾特別

Set Lunch

餐湯、主食、咖啡或茶

餐湯
甘筍湯
甘筍湯味道濃郁,好飲又健康

主食
蒜香牛油汁美國雞腿肉蘆筍意大利飯 $108

燒美國豬肉眼扒配脆炸薯條 $128

飲品
Cappuccino +$15
Mocha +$15
咖啡香濃幼滑 ,好啱我口味

2024-03-07
2024-01-31 580 瀏覽
就嚟情人節我哋周圍搵餐廳 睇吓有邊間可以建議俾你哋見到呢間個價錢都可以喎❣️𝒪𝒲𝐿'𝒮 𝒮𝒯𝒜𝒢𝐸 𝒮𝐸𝒯 𝒟𝐼𝒩𝒩𝐸𝑅 𝐹𝒪𝑅 𝒪𝒩𝐸 $188🥢𝒢𝑅𝐸𝐸𝒩 𝒜𝒫𝒫𝐿𝐸 𝒜𝒩𝒟 𝐵𝐸𝐸𝒯𝑅𝒪𝒪𝒯 𝒮𝒜𝐿𝒜𝒟 & 𝒫𝒰𝑀𝒫𝒦𝐼𝒩 𝒮𝒪𝒰𝒫 青蘋果紅菜頭沙律及餐湯青蘋果🍏同黑醋汁酸酸地好開胃 除咗沙律菜仲加入紅菜頭營養更多元化色彩繽紛啲 至於餐湯南瓜綿滑細緻 用心製作🥢𝑀𝒜𝒞𝒜𝑅𝒪𝒩𝐼 𝒞𝐻𝐸𝐸𝒮𝐸 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝒰.𝒮 𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝒯𝐻𝐼𝒢𝐻 & 𝒜𝒮𝒫𝒜𝑅𝒜𝒢𝒰𝒮 美國雞腿肉露荀芝士通粉芝士絲舖滿面賣相勁吸引 蘆筍雞腿🍗肉撈埋一齊又爽口又嫩滑 通心粉頗為淋身被芝士醬圍繞十分creamy🥢𝐼𝒞𝐸 𝒜𝑀𝐸𝑅𝐼𝒞𝒜𝒩𝒪 凍美式咖啡咖啡甘香偏酸 用嚟解芝士啲濟就啱晒☕️大大杯食曬成餐飯都夠❣️𝒪𝒲𝐿'𝒮 𝒮𝒯𝒜𝒢𝐸 𝒮𝐸𝒯 𝒟𝐼𝒩𝒩𝐸𝑅 𝐹𝒪𝑅 𝒪𝒩𝐸 $238🥢𝒢𝑅𝐸𝐸𝒩 𝒜𝒫𝒫𝐿𝐸 𝒜𝒩𝒟 𝐵𝐸𝐸𝒯𝑅𝒪𝒪𝒯 𝒮𝒜𝐿𝒜𝒟 & 𝒫𝒰𝑀𝒫𝒦𝐼𝒩 𝒮𝒪𝒰𝒫 青蘋果紅菜頭沙律及餐湯🥢𝒢𝑅𝐼𝐿𝐿𝐸𝒟 𝒩.𝒵 𝑅𝐼𝐵𝐸𝒴𝐸 𝒮𝒯𝐸𝒜𝒦 𝟪𝒪𝒵 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝐻𝒪𝑀𝐸𝑀𝒜𝒟𝐸 𝒫𝒰𝑀𝒫𝒦𝐼𝒩 𝒫𝒰𝑅
就嚟情人節我哋周圍搵餐廳 睇吓有邊間可以建議俾你哋
見到呢間個價錢都可以喎

青蘋果紅菜頭沙律及餐湯

🥢𝐼𝒞𝐸 𝒜𝑀𝐸𝑅𝐼𝒞𝒜𝒩𝒪 凍美式咖啡
咖啡甘香偏酸 用嚟解芝士啲濟就啱晒☕️大大杯食曬成餐飯都夠

燒紐西蘭特級肉眼扒 8oz 配自家製南瓜蓉

🥢𝒢𝑅𝐼𝐿𝐿𝐸𝒟 𝒩.𝒵 𝑅𝐼𝐵𝐸𝒴𝐸 𝒮𝒯𝐸𝒜𝒦 𝟪𝒪𝒵 𝒲𝐼𝒯𝐻 𝐻𝒪𝑀𝐸𝑀𝒜𝒟𝐸 𝒫𝒰𝑀𝒫𝒦𝐼𝒩 𝒫𝒰𝑅𝐸𝐸 燒紐西蘭特級肉眼扒 8oz 配自家製南瓜蓉
今次嗌左五成熟 切開多汁牛香味重 大理石嘅脂肪唔少而且分佈均勻 肉質鮮嫩🥩淋啲燒汁吊吊味 連埋自家製嘅南瓜蓉啖嘮肉超級滿足

🥢𝐻𝒪𝒯 𝒫𝐸𝒜𝒞𝐻 𝒯𝐸𝒜 熱蜜桃茶
係無糖嘅蜜桃茶 天然水果香零添加糖分濃香宜人🫖係一般西餐廳度比較少見嘅味道
2024-01-18
青蘋果紅菜頭沙律及餐湯
2天前 0 瀏覽
🦉Owl's Stage🦉地址:太子大南街27~31號富威閣地下3~4號舖🦉🦉今晚與友人放工後想輕輕鬆鬆食晚餐,便行到太子站C2出口附近嘅Owl's Stage,二話不說就入去試試吧!😋😋環境:酒吧式的裝修格調,充滿活力及放工後的輕鬆氣氛! 昏暗的燈光及人們的歡笑聲包圍,令自己也放鬆心情🫶🏼店內擺設精美,相信老闆對貓頭鷹情有獨鍾🤭🦉🤭Set Dinner For One🍽 $188🍄🥣蘑菇餐湯及青蘋果紅菜頭沙律🥗🍏蘑菇湯質感濃厚,蘑菇味好重,飲落很滑而且帶有少少蘑菇碎,非常有口感!新鮮蔬菜帶出紅菜頭及青蘋果的甜味,作為頭盤健康又醒胃!🐔🧀🥘美國雞腿肉露筍芝士通粉是一道令人垂涎欲滴嘅美食,它結合了多種美味的成分,帶出豐富的口感和層次,雞腿肉經過煎熟特別香口,內部肉質嫩滑多汁。通心粉具有彈牙口感,吸收左其他食材風味,露筍更增添了清爽味道!最後,芝士融化使整道菜式更加濃郁!是一道滿足的料理。🍯🍖柚子蜜糖雞翼 $58@4隻充滿獨特風味的美食,以鮮嫩多汁的雞翼為基礎!加入了柚子和蜜糖調味,給予它的甜酸度!雞翼新鮮炸起後,外皮金黃酥脆,口感香口,是一道美味的小食 ! 🦀🥑🥖蟹肉牛油果多士 $88@
🦉Owl's Stage🦉
地址:太子大南街27~31號富威閣地下3~4號舖🦉🦉

Set Dinner For One🍽 $188

🍄🥣蘑菇餐湯及青蘋果紅菜頭沙律🥗🍏
新鮮蔬菜帶出紅菜頭及青蘋果的甜味,作為頭盤健康又醒胃!

🐔🧀🥘美國雞腿肉露筍芝士通粉

🍯🍖柚子蜜糖雞翼 $58@4隻

🦀🥑🥖蟹肉牛油果多士 $88@4件
將牛油果和蟹肉混合在一起是最佳配搭!並塗抹在剛剛焗好的多士上,外層鬆脆,值得一試!

🦐🦀🍝蝦蟹膏蟹肉帶子意粉 $168
這是美味的海鮮意粉,擁有濃郁的蟹膏味及奶油般質地,帶子肉質鮮甜而豐滿,質地柔軟,口感順滑,味道鮮味,增添海鮮的風味!意粉軟硬度適中,每條都沾有蟹膏味,正呀……

🍋🥤冰凍檸檬茶
飲一杯冰凍嘅檸檬茶,簡直:爽!爽!爽!

2024-05-09
  • 柚子蜜糖雞翼
  • 蟹肉牛油果多士
  • 美國雞腿肉露荀芝士通粉
3天前 0 瀏覽
經過太子🚶🏻‍♀️有間貓頭鷹為主題的餐廳🦉店舖環境好有情調🥂 呢間西餐廳性價比高,凌晨兩點先關門 , 鍾意飲返兩杯嘅朋友就啱曬 👍店舖除咗有生啤🍺仲有紅酒白酒🥂10點後,仲有串燒海鲜✨法式卡邦尼煙肉洋蔥意粉意粉煙韌帶小麥香味,奶般幼滑的芝士醬汁帶有啖啖煙肉香味,醬汁味濃, 醬汁很creamy,每一意條意粉都沾滿醬汁🍝✨香煎比目魚扒配乾蔥白酒忌廉汁鱈魚中最喜歡這種比目魚,皮脆肉滑,肉質嫩滑,帶有油脂香味😍雖然簡單煎已經好美味,但加上醬汁擺盤,會令成個菜式昇華去另一層次Owl’s Stage📍太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖

✨法式卡邦尼煙肉洋蔥意粉

✨香煎比目魚扒配乾蔥白酒忌廉汁

Owl’s Stage
📍太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
{食盡太子之西式 — Owl’s Stage }————————————————平時食得太多港式野,間唔中都想食番d西式😆 今次同朋友食既呢間係 #貓頭鷹 主題既西餐廳,佢係路邊位置地方唔算話好大,主要係2人或4人枱,朋友揀呢間係勝在佢感覺唔會太雜同嘈,因為我地主要係想食下野傾下計為主😺而佢鋪頭唔會播好嘈既音樂就岩曬我地!🔸 香煎鵝肝特別想讚既係呢個dinner set額外追加既鵝肝,真係煎得好香好滑,食得出鵝肝質素幾好而且都算大塊,間唔中食塊真係好好味🥰🔸 燒豬鞍扒配芝士醬焗薯條煎得唔會太熟岩岩好,面層落左d香草同埋配左芥末醬,dinner set包埋餐湯同沙律菜, 餐枱係蘑菇湯,而沙律菜入面居然有青蘋果,食落都幾fresh🫡 🔸 蟹膏蟹肉帶子意粉帶子質素唔錯而且唔會鹹, 因為有時喺街食嘅帶子唔知點解會好鹹, 而呢個嘅口感偏向似刺身帶子多啲🧐, 意粉嘅醬汁非常多岩我口味😆,texture亦唔會太硬,雖然唔係係dinner set menu到都但推薦可一試Overall comment: 餐廳嘅女職員好有禮貌而且有笑容, 亦會主動拎個籃畀我哋放隨身物品, 如果多人嚟食嘅話可以打電話畀
{食盡太子之西式 — Owl’s Stage }
————————————————

🔸 香煎鵝肝

🔸 燒豬鞍扒配芝士醬焗薯條

🔸 蟹膏蟹肉帶子意粉

Overall comment:
餐廳嘅女職員好有禮貌而且有笑容, 亦會主動拎個籃畀我哋放隨身物品, 如果多人嚟食嘅話可以打電話畀餐廳安排,佢哋會併一張大枱出嚟👍

4天前 0 瀏覽
Owl’s Stage 琴日的哥就黎到太子站,諗緊食咩好,就同朋友去左出口附近嘅西餐食,估唔到有意外驚喜!餐廳嘅裝修唔錯,都幾有格調,同朋友每人點了一個dinner set,有蘑菇湯,沙律,同餐飲,餐飲仲可以加錢升級做Cocktail。依家嘅蘑菇湯每啖湯都能夠滿口都係蘑菇嘅鮮味,食完之後都會想再嚟一碗。湯裡面嘅蘑菇煮得剛剛好,唔會太爛亦都唔會太硬,口感啱啱好。Macaroni Cheese with US chicken thigh & asparagus || 美國雞腿肉露荀芝士通粉😊通粉煮得剛剛好,保持了一定的彈性,口感非常順滑。雞腿肉則是烹調得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到它的美味。露荀和芝士的搭配更是天衣無縫,露荀的清爽和芝士的濃郁相互配合,令人回味無窮。係芝士控,一定要試!Grilled N.Z Sirloin Steak 8oz with Homemade Pumpkin Pierre || 燒紐西蘭特級西冷扒 8oz 配自家製南瓜蓉😋😋特級西冷扒給人的第一印象就是它的厚實和肉質的鮮美。扒肉經過燒烤處理後,外層形成了一層香氣四溢,內部保持了肉汁豐富的口感。每一刀

Owl’s Stage

特級西冷扒給人的第一印象就是它的厚實和肉質的鮮美。扒肉經過燒烤處理後,外層形成了一層香氣四溢,內部保持了肉汁豐富的口感。每一刀下去,都能感受到肉質的柔軟和口感的豐富。搭配上自家製的南瓜蓉增添了一絲絲的甜美和綿密的口感。

價錢:人均$ 250
分數:9/10
地址:太子大南街27-31號富威閣地下3-4
號舖

#太子美食 #hkfoodie #hkfood #food #美食推薦 #美食推介 #香港美食 #太子#hkig
5天前 0 瀏覽
今晚就黎左呢間位於太子大南街的#Owl’s Stage食下西餐,餐廳環境舒適有氣氛,佈置又夠特色,食物質素都唔錯啊。一人晚餐,燒紐西蘭特級西冷扒配自家製南瓜蓉,點了5成熟度,很易切開及肉色鮮嫩,牛脂味香濃,肉汁豐富,蒜頭烤香過很好吃,另南瓜蓉亦十分之甜美。套餐配搭香濃的磨菇湯、沙律及飲品1杯。香煎比目魚,配菜了西蘭花🥦,烤煎了的魚皮帶點香脆又黏口嘅口感,魚肉軟綿幼滑,啖啖滋味,調配的味道剛好,沒有任何腥味,配菜的西蘭花味道都唔錯,老友額外叫多杯啤酒嘆下☺️。食完餐豐富美味的晚飯,跟朋友再逛多陣街,消化一下才回家☺️。
今晚就黎左呢間位於太子大南街的

套餐配搭香濃的磨菇湯、沙律及飲品1杯。

2024-05-09
6天前 0 瀏覽
太子區當然多好野食啦!Set Dinner前菜係青蘋果紅菜頭沙律,同餐湯主食:燒紐西蘭特級肉眼扒8oz叫左半成熟,牛肉味濃肉質軟淋,單食就已經好好味,我地都冇特別蘸醬。而南瓜蓉好creamy好好食加配:紐西蘭鑽石蜆半份 蜆肉好鮮甜,而忌廉醬層次豐富,有少少黑松露同香料,加埋麵包,一齊咬落去好滿足呀!小食:辣味牛肉醬雞翼 作為招牌菜當然想試下,外脆內juicy,小小辣,好惹味呀。最特意係食到一粒粒牛肉粒叫左Gulf Stream 黎飲,見到都感到身心放鬆晒呀
太子區當然多好野食啦!

Set Dinner前菜係青蘋果紅菜頭沙律,同餐湯

主食:燒紐西蘭特級肉眼扒8oz

加配:紐西蘭鑽石蜆半份

小食:辣味牛肉醬雞翼

叫左Gulf Stream 黎飲,見到都感到身心放鬆晒呀

6天前 0 瀏覽
太子深水埗一帶除咗出名文青打卡cafe之外 仲有唔少高級西。 🍹Set dinner 188 包括青蘋果紅菜頭沙律同薯仔餐湯。 我哋叫咗美國雞腿肉蘆筍芝士通粉 因為香港唔係太多地方有。 有幾舊大大舊嘅嫩滑雞腿肉 macaroni cheese 相當濃鬱 通粉質地al dente 非常彈牙 有𑁻口🤌👍 🔶️蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 168呢個上枱超香😳 鮮味濃鬱 帶子煎得恰到好處 非常非常鍾意🤤🤤🔥 🔶️芝士肉醬炸薯條 73 小店用運用芝士都恰到好處 呢個炸薯條配合秘製肉醬 非常惹味~ 🔶️lychee rose mojito upgrade to 48另外加多48蚊upgrade咗杯cocktail 味道非常適合女生飲 甜甜地容易入口☺ 📍Owl’s Stage太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖

🔶️蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 168

🔶️芝士肉醬炸薯條 73

📍Owl’s Stage
太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
【油尖旺區】【Owl’s Stage】同春哥嚟到太子搵嘢食,以前一定係傾向行去旺角方向睇,但係今次心血來潮就向返深水埗嗰邊睇。又唔太想食荔枝角道嗰堆傳統老店,就入一條街,半推半就之下入咗呢間酒吧西餐食 lunch。最緊要係我上司春哥 okay,我呢啲冇乜所謂嘅啫,好識做人嘅。我哋試兩樣嘢,首先上菜嘅係 $118 嘅「法式卡邦尼煙肉洋蔥意粉」,我哋 share 食,佢哋嘅卡邦尼唔係好似其他咁打到一 pat pat 蛋黃醬,而係比較乾身,芝士香同鹹香都幾豐盈。同埋意粉嘅口感唔會話腍到糊仔咁,有返啲「咬口」,煙靱啲,幾好食嘅。另一款我哋試咗嘅係 $98 嘅「黑啤酒漿脆炸比目魚柳薯條」,個脆漿好得,炸到脆卜卜得嚟冇影響到比目魚嘅鮮味同口感,配合埋炸薯條,送酒一流。不過我哋都只係飲咗各 $28 嘅「凍檸茶」同「菠蘿汁」,都係健康好飲嘅正常之作,埋單 $299,唔錯喎。。。(地址:太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖)@owls.stage#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy

(地址:太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖)

@owls.stage

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #OwlsStage #Restaurant #黑啤酒漿脆炸比目魚柳薯條 #法式卡邦尼煙肉洋蔥意粉 #凍檸茶 #菠蘿汁 #1am1379 #1ambackup

2024-05-08
一間貓頭鷹為主題的餐廳🦉內有一些貓頭鷹的擺設及油畫,相當精美。餐廳致力搜羅新鮮食材和鑽研健康烹調,提供豐富的午餐🍴下午茶及別具情調的精美晚餐😊通粉舖滿芝士絲,賣相吸引🤩食落好creamy滑身,芝士味濃郁🧀唔會太膩😁加入新鮮蘆筍煎香,口感豐富,雞腿嫩滑🍗肉質味道鮮美😋牛扒煎封兩面後再放進焗爐烤焗🔥七成熟上碟,香濃肉味🥩脂肪及油花分佈平均😙面層吃落脆口,配上配自家製南瓜蓉,口感幼滑細膩😃
一間貓頭鷹為主題的餐廳🦉
內有一些貓頭鷹的擺設及油畫,相當精美。
餐廳致力搜羅新鮮食材和鑽研健康烹調,
提供豐富的午餐🍴
下午茶及別具情調的精美晚餐😊

通粉舖滿芝士絲,賣相吸引🤩
食落好creamy滑身,
芝士味濃郁🧀唔會太膩😁
加入新鮮蘆筍煎香,口感豐富,
雞腿嫩滑🍗肉質味道鮮美😋

牛扒煎封兩面後再放進焗爐烤焗🔥
七成熟上碟,香濃肉味🥩
脂肪及油花分佈平均😙面層吃落脆口,
配上配自家製南瓜蓉,口感幼滑細膩😃
  • 美國雞腿肉露荀芝士通粉
  • 燒紐西蘭特級肉眼扒
上星期終於有返啲時間同男朋友拍吓拖,下午去完虎豹別墅參觀,夜晚決定去太子搵間餐廳撐吓枱腳。近排留意到,太子有間以貓頭鷹做主題嘅酒吧餐廳~ 𝕆𝕨𝕝’𝕤 𝕤𝕥𝕒𝕘𝕖.𝕆𝕨𝕝’𝕤 𝕤𝕥𝕒𝕘𝕖其實有少少浪漫情調,聽住靚歌、品嚐美食,好chill㗎~接近7:30就越來越多客人入座,雖然樓面得一位女店員,但仍然服務很好🫰🏻。餐廳大門右邊有酒吧區,左邊才是堂食餐點位置,牆身掛滿壁畫及好多貓頭鷹的公仔擺設,仲有一個大大寫住餐廳名的霓虹燈牌🫶🏻餐點方面除左單點餐牌外,仲有Set Dinner及Brunch Menu添,當晚小妹同男友order了一份Set Dinner For One和單點了一份主菜及飲品🍸𝒮𝑒𝓉 𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝐹𝑜𝓇 𝒪𝓃𝑒頭盤🍏青蘋果紅菜頭沙律:份量啱啱好,酸酸青蘋果夠晒開胃🥓餐湯:煙肉薯仔湯煙肉味香,有少少煙肉碎,薯仔打到超滑主菜🎃燒紐西蘭特級肉眼扒 8oz 配自家製南瓜蓉牛味勁香、南瓜蓉又甜又滑又綿、蒜🧄熟度啱啱好飲品(特色飲品+$20)🍹𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙋𝙪𝙣𝙘𝙝雜果賓治酸酸甜甜,但係又唔係好甜咋😚散叫:𝕄𝕒𝕚𝕟 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖 🐟香煎比日魚扒配乾蔥白酒忌廉汁肉質厚實、醬汁唔錯🍑桃茶

𝒮𝑒𝓉 𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝐹𝑜𝓇 𝒪𝓃𝑒
頭盤
🍏青蘋果紅菜頭沙律:份量啱啱好,酸酸青蘋果夠晒開胃
🥓餐湯:煙肉薯仔湯
煙肉味香,有少少煙肉碎,薯仔打到超滑

主菜
🎃燒紐西蘭特級肉眼扒 8oz 配自家製南瓜蓉
牛味勁香、南瓜蓉又甜又滑又綿、蒜🧄熟度啱啱好

飲品(特色飲品+$20)
🍹𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙋𝙪𝙣𝙘𝙝雜果賓治
酸酸甜甜,但係又唔係好甜咋😚

散叫:𝕄𝕒𝕚𝕟 ℂ𝕠𝕦𝕣𝕤𝕖
🐟香煎比日魚扒配乾蔥白酒忌廉汁
肉質厚實、醬汁唔錯
🍑桃茶(香味撲鼻)
青蘋果紅菜頭沙律
自家製南瓜蓉
香煎比日魚扒配乾蔥白酒忌廉汁
桃茶
2024-05-07 0 瀏覽
呢間位於太子一家以貓頭鷹為主題既西餐廳,餐廳充滿了貓頭鷹佈置,從擺設到相框、裝飾物,處處可見貓頭鷹的身影。此外,餐廳既燈光設計非常浪漫,即使在白天光顧時也能感受到夜晚既氛圍,這可能係為了左與貓頭鷹既夜行性相呼應。我地2個人嗌左一份炸魚薯條同卡邦尼意粉。炸魚薯條外層炸得金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁。同樣地,卡邦尼意炒都有濃郁而平衡既奶油蒜香味道。嚟呢間餐廳兩點主要係餐廳環境,貓頭鷹主題既裝飾同浪漫既燈光設計營造出一種奇幻的氛圍,令人感到身心放鬆。此外,餐廳既服務員都好專業,提供了迅速且有效既服務。佢們對餐廳既裝飾同主題都有著豐富既知識,樂於回答我們的問題,這讓整個用餐過程更加愉快。鍾意貓頭鷹嘅你,一定要試!

2024-05-07 0 瀏覽
燒紐西蘭特級肉眼扒配自家製南瓜蓉(238hkd) 5成熟肉質剛好,有咬口但不會韌,有牛味,裏面粉嫩,加少少海鹽🧂已經夠味,用南瓜🎃蓉墊底幾特別,出面好少見,甜甜地平衡翻肉的油膩~香辣蒜片欖油鑽石蜆意粉(178hkd) 意粉完全唔乾水,油潤油潤的,辣味🌶️好香好惹味,蜆肉有海水味,不錯噢🤩朱古力🍫雪糕(16hkd) 賣相好美,加了水果,呢個價錢cp值不錯,雪糕不太甜~Americano (+15hkd) 咖啡微微酸,不太澀,偏清淡,很解膩☕️#foodiblum西式
燒紐西蘭特級肉眼扒配自家製南瓜蓉(238hkd)

香辣蒜片欖油鑽石蜆意粉(178hkd)

朱古力🍫雪糕(16hkd)
賣相好美,加了水果,呢個價錢cp值不錯,雪糕不太甜~

Americano (+15hkd)
咖啡微微酸,不太澀,偏清淡,很解膩☕️

#foodiblum西式
2024-05-05