去過中環銅鑼灣尖沙咀起碼10間鐵板燒餐廳,見到呢間新開餐廳有幾個好評,結果真心失望到貼地,味道令人無話可説。下面會詳細介紹六大伏位:食物質素一般,味道難食,低性價比,等待極長,漏單加錯單,客公然有員工陪同下行黎行去。值得讚嘅係餐廳裝修好靚,而且地理位置係尖東都幾方便,但配上甘樣嘅食材、員工同混亂嘅系統,實在暴殄天物。環境一流,味道九流,服務直接不存在,認真不知所謂。午餐方面我地點左3xx蚊嘅鐵板燒餐,等左45分鐘部分先有熱食,一句今日禮拜日好多師傅放假就解釋完。汁煮鱈魚唔係特別鮮,實在好痲痲,上菜D汁已經滴到成個碟都呢到一噠果到一噠,我地幾個都要自己用紙巾抹一抹。之後上蝦、帶子,個蝦好乾,而且口感仲帶有膠感。帶子亦都煎到變瑤柱甘出現多處裂痕。墊底嘅海帶仲要好腥。色香味不全,但由於實在等到餓扁了所以急急忙忙勉强吞曬。最值得一食嘅係薄燒牛,但係要食到都要一波三折再堅持又堅持先得。食到一半餐廳問我地order嘅牛要幾成熟,又等等等等,誰知個經理上黎話有一份薄燒牛肉入錯單厚燒,問我地可吾可以硬食。我地反問“頭先落單明明話厚燒無貨伽,而且我弟地就係想要薄燒”。餐廳表示“哦係啊岩岩突然就有貨了“。

鱈魚

鱈魚

蝦帶子

最值得一食嘅係薄燒牛,但係要食到都要一波三折再堅持又堅持先得。食到一半餐廳問我地order嘅牛要幾成熟,又等等等等,誰知個經理上黎話有一份薄燒牛肉入錯單厚燒,問我地可吾可以硬食。我地反問“頭先落單明明話厚燒無貨伽,而且我弟地就係想要薄燒”。餐廳表示“哦係啊岩岩突然就有貨了“。被我地拒絕後竟然大厨又行過黎Sell 多次,話整(錯)左份 澳!洲!厚燒, 暗示呢個錯單價值其實仲貴D,問我地介吾介意。大佬,我買機票,要去泰國你出錯飛變英國,無瀨由理直氣壯覺得個客戶會因爲英國機票貴D就為你嘅錯誤買單。之後又要等一輪,終於上菜。最好味係牛肉了,雖然邊邊比較多油有D類似肥牛。但係味道都几香,係全場最回本嘅一道菜。
薄燒牛

之後有炒飯同野菜,炒飯都算有心上面有蛋,下面就有D濕炒嘅感覺。而野菜味道就好淡…
炒野菜

另外餐廳對於疫情重視度欠缺,員工陪客三次出入大堂酒櫃揀酒,另外又有帶相機嘅客行黎行去影大堂。

訂座同埋入門都已經提左話朋友生日想寫祝福,餐廳當時應承,最後你唔問距都唔記得,隔10分鐘又補多一次甜品。個經理仲要脾氣差,食物服務流程一片混亂,完全無服務可言,好後悔生日黎呢到食。
2021-11-21