《 台灣野永遠都食唔厭 》自從帶左朋友入台灣菜嘅坑之後,每次見面都係食台灣野。但又真係無論食幾多次都唔會厭。🐮 三盛紅燒牛肉麵 $69三盛分別有牛腩,牛展同牛丸。紅燒湯 湯頭清甜但後勁帶辣。牛肉嘅份量比得較為大方,牛腩同牛展都煮得入味,入口軟爛牛味濃郁~ 麵底係台灣麵。🐥 鹽酥雞排滷肉飯 $59鹽酥雞排香味撲鼻。雞扒外皮好脆,不過有小小硬。滷肉飯新鮮出爐熱辣辣,另有加香菇係滷肉之中,入口淡淡菇味有助降低滷肉嘅油膩感。而最特別係肉燥入面有加蔥油,哩個係香港食咁耐第一次見,肉燥嘅香味亦都大大提升。🥟 麻辣紅油水餃 $28就咁睇以為平平無奇,但麻辣紅油絕對能令你驚豔。入口已經覺得辣味突出,麻辣後勁亦都不容忽視,自問都喜愛食麻辣。喜歡挑戰食麻辣嘅朋友唔好錯過。🌼 桂花雞翼 $26哩個組合非常新奇,係鹽酥雞翼,另外配上桂花糖漿俾你點雞翼。雞翼鮮嫩有肉汁,加上糖漿之後,味道鹹鹹甜甜,都幾有趣。🧋 鐵觀音珍珠鮮奶茶 $23鐵觀音配上濃濃的奶蓋,入口淡淡茶香,珍珠甜度合宜又大粒。🧋 黑白配珍珠豆乳 $19豆乳係固定甜度,加上珍珠亦都唔會過甜,豆乳味道同珍珠配合。而且珍珠份量都幾多,飲完豆乳仲有珍珠淨
《 台灣野永遠都食唔厭 》
🐮 三盛紅燒牛肉麵 $69
🐥 鹽酥雞排滷肉飯 $59
🥟 麻辣紅油水餃 $28
🌼 桂花雞翼 $26
🧋 鐵觀音珍珠鮮奶茶 $23
鐵觀音配上濃濃的奶蓋,入口淡淡茶香,珍珠甜度合宜又大粒。
🧋 黑白配珍珠豆乳 $19
豆乳係固定甜度,加上珍珠亦都唔會過甜,豆乳味道同珍珠配合。而且珍珠份量都幾多,飲完豆乳仲有珍珠淨。
味道同性價比唔錯,而麻辣紅油水餃會係我再次幫襯嘅原因。
✨ 五點後外賣自取九折優惠😊
鐵觀音珍珠鮮奶茶 & 黑白配珍珠豆乳