平日晚8點半無乜人排隊,等咗5分鐘入座🤭唔使排長龍碗麵都好食啲!有人覺得索價過百元一碗麵太貴,但講真湯好花心機煲🔥比好多西餐/Cafe嘅意粉高質好多🤌🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊大圍🐠 #小胖遊銅鑼灣🐠———————————————🔹潤牛麵 $148法式煎鵝肝片/慢煮美國頂級牛小排/豬潤高湯/扁陽春麵呢個好有驚喜🤩完美中西合璧嘅麵🍜 煎香鵝肝,封住裡面鵝油香,一咬入口既溶✨牛小排有3片,牛味超濃,都算幾軟腍🐮🐽豬潤湯好好味😋(平時我哋唔愛食豬潤都話正🤪)味道濃郁,完全唔會有腥臭/粉粉結塊,真係好花心思處理👨🏻‍🍳融合鵝油絕對畫龍點睛🥰飲左大半碗!扁陽春麵掛湯,又唔會輕易變淋!🔹棉花雞 $98日本地雞肉/魚肚/ 北菇/ 雲腿絲/高湯/扁陽春麵💛湯相對平實,但充滿雲腿絲咸香,熱辣辣飲係心靈雞湯🥣嘅溫暖🫶🏻(不過係少少偏咸)🐓雞肉肉質紮實但幾嫩口,魚肚吸晒湯精華Keep住爽口😛其實有啲似平啲version嘅迷你佛跳牆,私心當然迷你佛跳牆正啲(多好多料,但又貴啲🤣)—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗🤑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑🥰舒適度

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊大圍🐠 #小胖遊銅鑼灣🐠
———————————————
🔹潤牛麵 $148
法式煎鵝肝片/慢煮美國頂級牛小排/豬潤高湯/扁陽春麵
牛小排有3片,牛味超濃,都算幾軟腍🐮

🔹棉花雞 $98
日本地雞肉/魚肚/ 北菇/ 雲腿絲/高湯/扁陽春麵
🐓雞肉肉質紮實但幾嫩口,魚肚吸晒湯精華Keep住爽口😛
棉花雞

🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌘
♟Overall♟
第二食依然覺得相當正🫶🏻用心煲嘅湯絕對係令碗麵充滿靈魂🍜我哋真心中意食湯麵多過Pasta
小店環境就細啲,坐就唔算舒服,勝在乾淨企理🙆🏻