Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-20 1001 瀏覽
兆萬中心除咗食放題之外,仲開咗間食傳統道地韓式炸雞嘅舖頭,肥雞梗係要去試吓啦。炸雞方面,肥雞試咗兩款口味,第一款係大邱辣醬,第二係蜜糖乳酪炸雞,想講佢嘅辣醬炸雞真係幾辣,唔似以往為咗符合香港人口味嘅甜辣醬,肥雞覺得幾有驚喜。佢嘅八爪魚煎餅,非常之足料,啲八爪魚落得好重手,個餅底亦都煎到非常香脆,真心唔錯。佢嘅芝士蟹籽蛋卷,入面嘅芝士係可以拉絲,配埋脆卜卜嘅蟹籽,食落口嘅感覺好正。天氣凍,梗係食多個部隊鍋,肥雞嗌咗玫瑰牛肉部隊鍋,佢嘅牛肉係偏牛肉碎,但係牛味幾重,入邊有好多料,有年糕,蔥絲,午餐肉,腸仔,肥雞仲加多咗個麵,食完呢餐真係捧住個肚走。
2023-11-17
2024-01-18 664 瀏覽
餐廳員工態度勁差,個個都西口西面直頭想你食完即刻走。趕到一個點!最尾食完埋單想走人。信用卡都未拎返就叫我哋走。環境好嘈,播歌聲音勁大。 完全傾唔到偈。雞唔好食。全部嘢都好鹹。
餐廳員工態度勁差,個個都西口西面
直頭想你食完即刻走。趕到一個點!

最尾食完埋單想走人。信用卡都未拎返就叫我哋走。

環境好嘈,播歌聲音勁大。 完全傾唔到偈。
雞唔好食。全部嘢都好鹹。

2024-01-17 643 瀏覽
雖然係兆萬但係幾多好評所以黎食,點知好難食,價錢高但係食物水準完全唔掂,同區有更多選擇,服務幾好👍🏻卡邦民年糕 3/5幾好食,份量都okay👎🏻夏威夷阿努哈 1/5 有炸蝦、粟米、洋蔥圈&炸雞,炸蝦好油膩,粟米得1粒亦唔甜,洋蔥圈幾好,炸雞好似冇調味過咁,勁乾👎🏻芝士排骨 0/5未食過咁難食既排骨,乾到好似煲完湯既肉渣咁,一咬就知中伏,仲要唔係平,真係俾錢買難受草莓梳打 藥水味👎🏻👎🏻蜜瓜沙冰 okay藍橙荔枝梳打 okay

👍🏻卡邦民年糕 3/5
幾好食,份量都okay

👎🏻夏威夷阿努哈 1/5

👎🏻芝士排骨 0/5

草莓梳打 藥水味👎🏻👎🏻
蜜瓜沙冰 okay
藍橙荔枝梳打 okay
2024-01-17 441 瀏覽
今日過咗嚟兆萬食韓國嘢,呢間餐廳裝修新淨而且幾靚,座位闊落,坐得好舒服,最重要係侍應嘅服務態度都好殷勤有禮有笑容,不錯的一次用餐經驗👍🏻呢度嘅價錢個人認為合理👌🏻本人鍾意食部隊鍋,點咗個八爪魚部隊鍋。鍋底足料,湯底鮮甜,嗰隻八爪魚好大隻!莫索里拉斯芝士排骨如果你鍾意食拉斯芝士㗎呢就必點!佢嗰個芝士口感非常之好,啲芝士拉極都唔斷,店員會將啲芝士一直捲着件燒排骨!10分惹味。八爪魚煎餅煎餅有好多八爪魚,好足料,外脆,咬落去有軟糯嘅口感👍🏻
莫索里拉斯芝士排骨
八爪魚煎餅
煎餅有好多八爪魚,好足料,外脆,咬落去有軟糯嘅口感👍🏻
2024-01-11 316 瀏覽
今日去咗旺角兆萬中心同朋友食韓國嘢,餐廳用QR code自行落單,不過都有餐牌睇,比較方便,可以慢慢睇完餐牌啲圖畫再用手機落單。我是下午茶時間去的,沒有太多人,下午6:00前會有折扣優惠,比較抵食。枱上面有齊所需要嘅嘢:手套,乾濕紙巾,牙籤,好周到。地方同枱面都好乾淨,枱凳又夠大,坐得舒服。食咗個滷水五花腩,店員會用一個爐蒸住啲五花腩,等佢唔會凍,另外仲會有一大碟生菜拼盤,用來包肉食,所以雖然係五花腩,但係感覺好健康,有菜又有肉,而且冇咩油膩感。另外叫咗個驚喜二重奏,其實係牛扒同埋炸雞雙拼,牛扒係會放響一個石燒上面,可以自己控制生熟程度,炸雞就正常發揮,份量頗大。甜品主要有幾款刨冰,我哋就試咗個蜜瓜味,一上枱都幾有驚喜,頂頭插住一支蜜瓜雪條,造型一流,支蜜瓜雪條好Creamy,刨冰唔會太甜,不過啲冰真係好凍!

枱上面有齊所需要嘅嘢:手套,乾濕紙巾,牙籤,好周到。

地方同枱面都好乾淨,枱凳又夠大,坐得舒服。

呢間過江龍相信大家都唔陌生,喺韓國🇰🇷有30幾間分店~ 整體都好食有驚喜🤤,而雞係左粒自韓國🇰🇷土產雞🐥,由配料、醃料到烹調方法都充滿韓式地道風味~ 裝修幾時尚,用淺色木系🪵同黑色交錯,有幅cartoon韓國🇰🇷地圖🗺️標示左唔同特色景點,仲有唔同韓式🇰🇷美食既海報同埋 k-pop 音樂🎵,坐得幾舒服😌 平時lunch仲有7折tim, 幾抵食👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分) 士多啤梨雪冰 🍓🍧 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)喺韓國🇰🇷餐廳🍴又點可以唔食韓冰🍧呢🤤 所以我就叫左出名既士多啤梨雪花冰🍓🍧,成個外形都好適合打卡📷,上面鋪滿左士多啤梨片🍓,淋滿左士多啤梨醬🍓,味道酸酸甜甜,有天然馥郁既果香,而中間有一球芳香幼滑既雲呢拿雪糕🍦,下面就係香滑幼細既牛奶雪花冰🥛❄️,入口唔會有冰粒🧊,感覺幼滑,有啲似雪葩🍧咁,整體味道香甜好食😋莫索里拉芝士排骨 🧀🍖 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)要叫呢個既朋友要注意辣度🌶️,真係幾辣🌶️,不過小編忍住辣咁食晒,因為真係幾好食😋 上枱既時候店員會喺你面前煮芝士🧀,跟住細心咁幫你將芝士🧀卷好排骨🍖,幾好服務~ 因為有時自己卷會唔均勻,所以佢地專業

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

士多啤梨雪冰 🍓🍧 - $88 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

要叫呢個既朋友要注意辣度🌶️,真係幾辣🌶️,不過小編忍住辣咁食晒,因為真係幾好食😋 上枱既時候店員會喺你面前煮芝士🧀,跟住細心咁幫你將芝士🧀卷好排骨🍖,幾好服務~ 因為有時自己卷會唔均勻,所以佢地專業啲就肯定每一舊排骨🍖都有~ 啲排骨🍖幾大舊,肥瘦適中,食落有油香,豬味🐷濃郁香口,肉質幾爽口,而且醃得夠入味,有鹹香又夠晒辣🌶️,配埋甜甜地又會拉絲既芝士🧀,特別既位係啲芝士🧀煙煙韌韌咁,可以稍微降低辣度🌶️,口感又豐富,惹味又好食🤤

夏威夷阿努哈 🍤 - $218 (好味指數:😍😍😍😍)
小食拼盤就啱晒我呢啲選擇困難症患者😂 裡面有炸雞🍗、椰絲蝦🥥🍤、洋蔥圈🧅同埋粟米🌽,炸雞🍗炸到金黃色,炸皮唔會厚,夠晒香脆,部位有雞髀🍗、雞全翼🪽同埋雞胸,有油香之餘肉質嫩滑又有雞味🐥而個椰絲蝦🥥🍤既味道幾得意,鹹鹹甜甜咁,感覺更加香口又無咁漏,啲蝦🦐幾爽口彈牙唔會梅~ 洋蔥圈🧅出面炸到酥脆,入面既洋蔥🧅有幾多,口感軟腍香甜都唔錯~ 粟米🌽香甜多汁,燒過🔥之後稍微收一收乾水分就更加香~

魚介湯鍋 🐟🍥🥣 - $238 (好味指數:😍😍😍🤩)
魚糕🍥係喺韓國🇰🇷必食既小食之一,小編就叫左呢個鍋🍲試下~ 上黎既時候覺得份量幾多,而且keep住有火煮住,就可以保持個鍋既溫度,好似火鍋🍲咁👍🏻 食既時候可以連埋湯🥣飲,暖暖地感覺幾好🤤 入面分開四格,每個既料都唔同ga~ 有好多款式既魚糕🍥同魚板,全部都鮮甜彈牙有魚味,粉感又唔會好重~ 豆腐魚餅🍥軟滑鮮甜,而年糕就偏軟糯,帶啲煙煙韌韌咁幾索湯🥣 另外一個仲有香口既冬菇⚫️🍄、腍甜既娃娃菜🥬同埋爽口既金菇,配埋暖暖地、鮮甜又有鹹香既上湯🥣幾舒服😌

芝士蟹子蛋捲 🧀🟠🥚🍥 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)
個蛋捲🥚🍥 係金黃色既,望落濕潤唔會乾,食落口感嫩滑香口,配埋有鹹香又可以拉絲既芝士🧀 同埋脆卜卜又有鮮味既蟹子🟠,口感豐富又鮮甜~ 配埋上面酸酸甜甜既茄醬🥫同埋沙律醬🥗,夠晒開胃🤤 旁邊仲有啲爽口既沙律菜🥗tim~

海鹽焦糖沙冰🧂🍧 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
食辣野🌶️同炸野又點可以唔配凍野飲呢⁉️ 跟住我就叫左呢杯,鹹鹹甜甜咁幾夾同好飲,仲有啲焦香tim~ 同時口感細緻creamy,有幾濃郁既奶香🥛~

玫瑰蜜桃果茶 🌹🍑🍵 - $42 (好味指數:😍😍😍😍)
另外就試下呢杯果茶🍵 有芳香既玫瑰🌹香味同埋馥郁既水蜜桃🍑香味,味道甘甜,可以解辣🌶️之餘暖暖地令人飲完幾舒服😌

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
2024-01-09 209 瀏覽
朋友話,好耐好耐冇食韓國炸雞啦,叫我陪她食,我唯有捨命陪君子。坐低掃code先來個驚喜二重奏,上枱唔單止賣相靚, 食材更誇張地奢華。頂級肉眼牛扒切成條狀,方便客人食用,牛味特出,而且牛扒放係石板上自己可以控制生熟度,咬落軟淋!另一半有炸雞及沙律,炸雞醃製入味而且即叫即炸,入口熱辣辣,肉質嫩滑,微辣帶汁。至於芝士牛肉煎餅,面頭鋪滿好多芝士,入口外脆內裡煙煙韌韌,非常滋味。火🔥炙牛肉上枱之後, 由職員幫忙火炙,將牛肉嘅脂肪逼出,食落特別濃郁,而且油脂感重,底部放上左洋蔥同埋蒜頭,建議大家都可以包住嚟食!夏威夷阿努哈聽個名就已經覺得特別精彩,特別繽紛,特別絢麗!除咗油炸魷魚圈之外、更加有炸蝦、粟米、炸雞腿,咬落去特別香口,但係唔會太過油膩,可以點上旁邊嘅茄汁或者芥末醬芒果雪冰最啱用嚟解一解油膩,雪冰打得好幼碎,芒果果肉香甜今餐真係食得非常之飽,所以亦都把握下午嘅時間,喺旺角行咗轉街!

至於芝士牛肉煎餅,面頭
鋪滿好多芝士,入口外脆內裡煙煙韌韌,非常滋味。

芒果雪冰最啱用嚟解一解油膩,雪冰打得好幼碎,芒果果肉香甜

之前食過荃灣店,覺得地方同食物份量夠大份,適合一班朋友聚餐食物適合多人share,同埋無時間壓力,見旺角有分店,所以揀咗呢度聖誕聚餐。呢排天氣特別凍,叫「魚介湯鍋」好適合,一大盤又有咁多種類,有蛋,年糕,魚蛋,魚肉串,金菇,菜等等,滿足哂唔同人嘅口味,自己揀唔洗煩。另外可以加錢有飯,辛辣麵,午餐肉或烏冬,如果男士要澱粉質飽肚d。湯底可能鮮味十足,讓食材更加美味。除咗魚介湯鍋,驚喜二量奏(牛扒,炸雞)」又係另一個主打,差唔多每一枱都必點呢個菜,滿足哂食肉獸,牛扒高質,炸雞肉質細嫩,外皮酥脆。「火灸牛」係我呢個牛魔王嘅favourite,帶有煙燻的風味,這樣的烹調方式讓牛肉保持了鮮嫩的質地,即叫即整。另外,職員很好,芝士牛肉餅為我走洋蔥/韮菜等。飲品叫咗巨鋒提子梳打,同荔枝梳打,兩杯都各有特色,好飲,清新解渴,推介。

另外,職員很好,芝士牛肉餅為我走洋蔥/韮菜等。

魚介湯鍋,可以加錢有飯,辛辣麵,午餐肉或烏冬
  • 火灸牛
  • 藍橙荔枝梳打
  • 醬油魚介湯鍋
2024-01-08 152 瀏覽
❤️半半炸雞($208)可以揀有骨或者無骨嘅雞肉。我哋揀左半半炸雞,分別係蜜味乳酪粉同大邱辣醬,每種都有4塊雞肉,仲有炸蕃薯條做配菜。蜜味乳酪粉甜甜嘅,大邱辣醬辣辣嘅,兩種口味都好惹味,同炸雞嘅鬆脆相襯。炸蕃薯條亦都炸得金黃,好好味!💚紫菜手抓飯 ($88)呢個係我嘅必點小食,雖然只係用紫菜、蟹籽、麻油等簡單嘅材料,但係好有趣又好味!紫菜同蟹籽都唔吝嗇,香氣撲鼻,將佢哋混合埋一齊,捏成一粒粒嘅飯團,每一啖都好滿足!💛卡邦尼年糕 ($108)如果你鍾意食年糕,又想試下新鮮嘅口味,你一定要試下卡邦尼年糕。濃郁嘅奶香同鹹香,同年糕嘅彈牙相映成趣,好好食。🧡芒果菠蘿Liquor ($168)好啱想飲少少酒,但係又唔係好接受到酒精味嘅人,因為佢水果味比較重,落口好正!
❤️半半炸雞($208)

💚紫菜手抓飯 ($88)

💛卡邦尼年糕 ($108)

🧡芒果菠蘿Liquor ($168)
2023-06-11
2024-01-08 157 瀏覽
今日喺旺角睇完電影,突然之間好想食韓式炸雞 所以就同男朋友去咗位於兆萬嘅Yadllie Plate ❤️我哋兩個真係好肚餓 所以點咗超級多嘢食👅 首先一定要點嘅就係佢地嘅炸雞🍗 我哋點咗個蜜味乳酪粉炸雞 估唔到仲有番薯薯條😉 炸得剛剛好 炸雞好Juicy🥰🥰 我哋每人點咗一個主食 真係好耐冇食冷麵 所以就叫咗一個冷麵 係超級凍 凍到我隻牙痛😂😂 但係紫菜手抓飯令我好驚喜 我仲教男朋友點樣將佢變做一個飯團 🍙 紫菜嘅份量超級多 啱晒我呢啲紫菜Lovers😘 配埋啲芝士,真係一流最令我surprise嘅係佢哋嘅火炙牛🥰🥰有種A5 嘅感覺 完全入口即化 可能係因為燒過 牛味+小小微焦更加突出 好好食😋 之後就係成日睇韓劇都會見到既五花肉!每一塊生菜可以包住啲五花腩 真係好好食 五花腩仲要大舊到一啖係食唔哂 哈哈哈 超級滿足 同埋佢係開着咗個爐俾你去食五花腩 所以一直都係熱嘅 好appreciate 👍🏻👍🏻 佢地既蜜瓜冰超多人叫! 所以我地都點左一份😍😍 最令我surprise 既係 佢地仲有一條蜜瓜雪條🥰🥰 超正! 好好食 冰好綿 蜜瓜又甜又多 好正 最後真係捧住個肚走

最令我surprise嘅係佢哋嘅火炙牛🥰🥰

2024-01-07 159 瀏覽
午餐網上訂位去吃有7折,超級抵吃‼️份量還要是很大的一份,跟朋友一起分享就最化算~Yadllie 原味無骨雞~啖啖肉,完全無骨,外層香脆而內裡嫩滑~半半炸雞(大邱辣醬及蜜味乳酪醬)~大邱辣醬辣辣的,很開胃,辣度刺激但不用不斷灌水那種;而蜜味乳酪醬的味道帶點甜甜的,很香乳酪味~鹵水五花腩~五花腩鬆軟,鹵水味香,配上生菜及辣醬等同吃,一點也不漏~莫索里拉芝士排骨~芝士迷大愛,厚厚的拉絲芝士配上惹味香辣的排骨,超正~百香果水果茶~味道不太甜剛剛好,很可口解渴,百香果果肉也多~

Yadllie 原味無骨雞

百香果水果茶
鹵水五花腩
  • Yadllie原味無骨雞
2024-01-06 149 瀏覽
一向知道旺角兆萬呢間韓國餐廳好高質😃 做野辛苦😌 襯放假梗係要黎大吃大喝啦😃😃我地兩個人叫咗唔少野食,因為平日下午六點前埋單有七折🤣🤣🤣如果喺星期六日公眾假期既話就九折😉滷豬蹄👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 大推! 醃得好好味😜😜芝士辣炒雞$128😃😃😃- 職員👩‍💼會幫手炒,有埋gas 爐,可以熱辣辣拉住芝士絲食😆😆陸軍部隊鍋(牛肉)$218 🤭🤭🤭🤭- 正! 都幾大鍋!可以揀湯底既,仲跟埋一個辛辣麵😄😄 好飽肚好滿足😊😊😊半半炸雞(辣醬及乳酪粉)炸雞👍🏻👍🏻👍🏻- 炸雞好juicy 呀😀😀 叫半半就可以一次過試兩款口味😄😄😄 正呀🥳🥳🥳玫瑰蜜桃果茶$42洛神花茶$42Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

滷豬蹄👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

洛神花茶$42

旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
2023-12-21
2024-01-05 128 瀏覽
🔸驚喜 二重奏   $258上次過去荃灣探朋友,走咗去海之戀有間新張韓國炸雞店,其中有個【驚喜二重奏】餐,真係畀到人驚喜!有炸雞又有 石板燒牛扒可以大快朶頤,問過原來Yadllie總店就在旺角兆萬中心樓上已營業七八年,所以今次食過番尋味,上來第一個就再試【二重奏】,因為肉眼扒係放先滾熱嘅石板上面,受熱好快,吸收上次經驗,今次上枱後就馬上將牛扒番動,灸燒兩三分鐘就立刻食,牛扒仍鮮嫩爆汁,十分美味。炸雞有四大枚,基本就係半隻雞,雞肉已腌得入味,炸雞嘅火候剛剛好,內嫩外脆的程度跟上次在荃灣分店食的是一模一樣,可見這家韓式炸雞的出品水準成功做到保持一致。味道:8/10性價比:7/10🔸大邱辣醬 無骨雞  $128呢個辣醬雞件放咗兩條辣椒仔喺面頭,可能驚你食落辣得滯,配咗一個一兜仔腌蘿蔔。無骨雞就係啖啖肉嘅炸雞,一上枱就滾熱辣,香噴噴,底下有啲炸薯條,薯條即炸新鮮好食,整體上枱賣相好靚。味道:7/10性價比:7/10🔸芝士蟹子蛋捲   $128這個蛋捲嘅口感好特別,內裡滿滿香濃嘅芝士,咬落軟綿綿嘅,配合粒粒脆嘅蟹子,有芝士香又有蟹子味,整體係甜味嘅。味道:7/10性價比:7/10🔸八爪魚煎餅
🔸驚喜 二重奏   $258
味道:8/10

🔸大邱辣醬 無骨雞  $128

🔸芝士蟹子蛋捲   $128

🔸八爪魚煎餅   $128
呢個係韓式煎餅,落咗十幾粒八爪魚肉,幾好食可惜八爪魚唔夠多,嗰煎餅蘸上醬食落就係酸酸甜甜嘅,好開胃,小朋友都會鍾意食。
性價比:6/10

🔹環境:樓上舖佔全層,地方闊偌,裝修和餐具都好有講究,待應嘅服務相當殷勤,用餐感覺不錯🤪
  • 驚喜二重奏
2024-01-02 138 瀏覽
再次黎食,今次有試新野又有叫番上次食過既,今次賣相花巧左,好搞笑每碟辣野都有大大條🌶️,到底條椒會唔會重用定for 你唔夠辣齋食🤣🤣大邱辣醬無骨雞$128⚠️食得辣先好叫🌶️🌶️🌶️炸雞熱辣辣,唔係超厚超脆炸皮,每件都係一口size,方便食👍🏻唔食得太辣既就小心,越食越辣!另外有蕃薯條係底,甜甜地叫做可以短暫解幾秒辣,不過同樣個碟底好多油,食煎炸野最怕呢樣,所以放棄左部分蕃薯條八爪魚煎餅$128小貴,八爪魚細細粒,不過贏在超級彈牙🐙面同邊位都好香脆,成塊都好香口,⚠️不過底部同中心就好油,油既程度係成個碟底都令立立,煎餅配左兩個醬汁,可以中和番小小油膩感紫菜手抓飯$88份量夠曬兩人以上share,一上檯就係一碗有大量紫菜、飯素、蟹籽既飯,旁邊仲有一兜芝士🧀(不過就唔太清楚食法),因為飯既溫度又唔能夠令芝士溶,勝在有儀式感同朋友一齊捏波波飯🤣🤣淑女辣醬炒年糕$108用一個熱鍋裝住,一路食都keep住係熱,成鍋紅噹噹,入面有一大塊脆米,有扁年糕同長條年糕,個仲有小小芝士同菜~比起第一次食辣左好多藍橙荔枝梳打$48好飲就稱唔上,不過隻色真係好靚,味道似荔枝味啫喱👉🏻一粒粒要搣開膠紙然後啲汁會滴到成手都痴

大邱辣醬無骨雞$128⚠️食得辣先好叫🌶️🌶️🌶️
八爪魚煎餅$128

紫菜手抓飯$88

淑女辣醬炒年糕$108

藍橙荔枝梳打$48
好飲就稱唔上,不過隻色真係好靚,味道似荔枝味啫喱👉🏻一粒粒要搣開膠紙然後啲汁會滴到成手都痴立立,就係個啲汁既味😂用黎解辣都唔錯

煎炸野就會比較油,如果可以索一索油先出餐就更好,底個啲真係油到淋番曬😮‍💨😮‍💨

📎經OpenRice 訂座有9折
  • 紫菜手抓飯
  • 大邱辣醬無骨雞
  • 八爪魚煎餅
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 𝗙𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝗳𝘂𝗹 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗛𝗮𝘃𝗲𝗻 @ 🌟 Yadllie Plate 야들리애플래이트《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Octopus Salad HKD 118Jokbal HKD 258Baking Cheese Chicken Bites HKD 128Mozzarella Mania Pork Ribs HKD 138Boneless Daegu Spicy Chicken HKD 138Rose Beef Tteokbokki HKD 128.👽 大媽好鍾意去呢度食韓國嘢,餐牌超多選擇,價錢又抵,仲要坐得超舒服。.🐙 一定先叫「八爪魚沙律」開下胃,好大兜,超多塊大條八爪魚同埋新鮮嘅蔬菜,調味微辣,好清爽,又健康。.🍖 另外就係「醬豬蹄」,可以當主菜又可以做前菜。好大盤嘅豬蹄,大大件但又夠嫩。醬汁香濃,配上啲酸菜,好滿足!.🐔 呢度嘅無骨炸雞係必試,尤其「大邱辣醬無骨雞」真係好惹味!炸得香脆,辣醬帶有大邱特有嘅辣味,夠味又夠辣!外脆內嫩。食落去停唔到口。.🧀 天氣開始涼好適合叫熱鍋芝士
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Octopus Salad HKD 118
Jokbal HKD 258
Rose Beef Tteokbokki HKD 128

Octopus Salad

Jokbal

Boneless Daegu Spicy Chicken

🧀 天氣開始涼好適合叫熱鍋芝士呢!「莫索里拉芝士排骨」超級誘人,排骨大件厚肉,覆蓋滿滿嘅濃郁莫索里拉芝士。店員會幫手煮溶芝士到拉絲,然後包住排骨。

Baking Cheese Chicken Bites

🧀 試埋另一款就係「芝士辣炒雞」,超多雞肉,本身炒得已經好香口,再加埋芝士融化喺每一面,食落去辣辣地,真係好暖胃,真係太滿足啦!呢兩個餸絕對係芝士控嘅最愛,一定要試試!

Mozzarella Mania Pork Ribs

🌹 新出嘅呢款「玫瑰牛肉炒年糕」之前餐牌無架,梗係要試吓啦!用而家最HIT嘅玫瑰醬,醬汁微辣又微甜。年糕炒得好有咬口,配上嫩滑的牛肉,好暖胃好滿足!

Rose Beef Tteokbokki

🤩 呢間分店不論係食物味道定係服務質素都好出色!仲要環境舒適,坐得好舒服,真係超級讚呀!

📍 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
📲 +(852)2360-0233